Hyarchis (DMS) koppeling
Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De integratie met Hyarchis zorgt ervoor dat alle communicatie met klanten online kan plaatsvinden en automatisch kan worden gearchiveerd. Daarnaast is het mogelijk om documenten in Hyarchis online te bekijken, bewerken en beheren.

Het beschikken over Hyarchis in de omgeving kan op verzoek worden geactiveerd. Stuur hiervoor een mail naar support@simplicate.nl. Voor de accountancy add ons brengen wij €2,- per maand per gebruiker in rekening.

Het activeren van de Hyarchis koppeling kan alleen voor de branche Accountancy & Administratie. Dit kun je instellen bij Instellingen > Account > Abonnement:

Instellen

De integratie tussen Simplicate en Hyarchis is eenvoudig in te stellen. Deze integratie is alleen in te stellen wanneer je beschikt over de nieuwste versie van Hyarchis. Beschik je daarover, ga dan in Simplicate naar Instellingen > Algemeen > Integraties en klik op Hyarchis.

Je moet nu twee URL’s invullen (je vindt dit in Hyarchis zelf, de plek is afhankelijk hoe je dit zelf hebt ingesteld. Hier kunnen wij je dus niet bij helpen):

• URL van de Hyarchis API

• URL van de DMS-applicatie

Nadat je de juiste URL's hebt ingevuld en het te gebruiken archief hebt geselecteerd, is de basis al gelegd.

Ga nu, via het menu aan de linkerkant, naar Dossierstructuur. Hier geef je per relatiesoort, per type relatie (bedrijf of persoon), aan welke Dossierstructuur in Hyarchis aangemaakt moet worden. Let op: dit zijn puur de instellingen, per relatie in CRM bepaal je of het ook echt aangemaakt moet worden.

Hoe de koppeling werkt

Door het zetten van een vinkje bij 'Synchroniseer met Hyarchis', worden de CRM-gegevens gesynchroniseerd met de bestaande dossierstructuur in Hyarchis. Als de dossierstructuur nog niet bestaat in Hyarchis, maakt Simplicate een nieuwe dossierstructuur aan in Hyarchis. Simplicate stuurt vervolgens de naam van het bedrijf of de persoon en het bijbehorende relatienummer naar Hyarchis.

Verplichte velden die je dient in te vullen voor een synchronisatie naar Hyarchis:

• Bedrijfsnaam of persoonnaam

• Relatienummer

Zodra je het vinkje aan hebt gezet, toont Simplicate de link naar het betreffende dossier in Hyarchis onder het vinkje (en ook op de tijdlijn), zodat je met druk op de knop navigeert naar het dossier in Hyarchis.

Handmatig koppelen van relaties

Maak je reeds gebruik van Hyarchis, dan kun je bestaande relaties in Hyarchis handmatig koppelen met je Simplicate relaties. Ga hiervoor, via het menu aan de linkerkant, naar Koppelen relaties en klik op 'Klik hier' om te openen in een nieuw tabblad.

Hier kun je per relatie in Simplicate de juiste relatie in Hyarchis zoeken. Je koppelt de relaties met elkaar door het ID-nummer van de cliënt in Hyarchis in te vullen in de laatste kolom 'gekoppeld in Hyarchis aan':

In Hyarchis zie je het ID-nummer in je dossier van cliënten onder de kolom 'ID':