HRM
Werken in HRM
Collectief verlof registreren

Registreer in één keer voor alle medewerkers verlof

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via HRM > Medewerkers in dienst > Medewerkers selecteren > Acties > Verlof registreren kun je nu ook in één keer voor meerdere medewerkers tegelijk verlof registreren. Enorm handig voor bijvoorbeeld de feestdagen of collectieve vrije dagen!

Het werkt als volgt: je selecteert de medewerkers voor wie je verlof wilt registreren. Zodra je via 'Acties' op 'Verlof registreren' klikt, zie je de volgende pop-up tevoorschijn komen:

Je kiest de gewenste verlofsoort, geeft eventueel een reden mee, noteert de start- en einddatum en klikt op 'Verlof registeren'. Je krijgt dan nog een 'weet je het zeker' pop-up te zien, waarna je op 'ja' kunt klikken.

Op dat moment gaat Simplicate, rekening houdend met de begin- en eindtijden van de roosters, het verlof collectief registreren.

Let op: je kunt dit niet collectief terugdraaien. En: als je in de instellingen hebt aangegeven dat er een workflow gestart moet worden bij de verlofsoort, dan worden er dus ook collectief workflows gestart!