G-rekening

Inge Terpstra avatar
Geschreven door Inge Terpstra
Deze week bijgewerkt

Een G-rekening of een gesloten rekening wordt gebruikt in de detacheringsbranche. Dit artikel van de belastingdienst geeft meer uitleg >

Let op: deze functionaliteit is specifiek gebouwd voor detacheringsbureaus. Om in aanmerking te komen voor de detachering add-ons, is het noodzakelijk om de Simplicate omgeving in te stellen op de branche 'detachering'. De detachering add-ons kunnen worden aangevraagd via de Customer Succes Manager (CSM). Na het succesvol verwerken van deze aanvraag, kunnen de onderstaande stappen doorgenomen worden.

Je kunt per project instellen of je wel of niet gebruik wilt maken van de G-rekening voor een specifiek project. Het genoteerde percentage in het bedrijfsprofiel wordt automatisch overgenomen, maar kan hier eventueel aangepast worden.

Ook op de (concept)factuur kun je deze gegevens instellen/ aanpassen via 'meer' > eigenschappen:

Instellingen

Alleen wanneer je Simplicate account op de branche Detachering staat kun je gebruik maken van deze optie. Dit kun je controleren door te gaan naar Instellingen > Account > Abonnement.

Ben je geen detacheerder maar wil je wel gebruik maken van deze functie? Neem dan contact op met support@simplicate.nl

Vervolgens stel je onder het bedrijfsprofiel in dat je gebruik wilt maken van een G-rekening en vul je het IBAN-nummer en het standaardpercentage in. Dit kun je controleren/aanpassen via Instellingen > Account > Bedrijfsprofiel.

Maak voor het gebruik van G-rekeningen een apart factuursjabloon aan (via Instellingen > Facturen > Factuursjablonen), welke je gebruikt wanneer je een factuur verstuurt.

In de voettekst vermeld je de informatie voor jouw klant/inlener. Hierbij kun je gebruik maken van zogenaamde placeholders, waardoor deze gegevens/bedragen automatisch worden ingevuld. Een placeholder kun je toevoegen door op [p] te klikken.

De volgende placeholders zijn beschikbaar:

• IBAN G-rekening

• Percentage G-rekening

• Percentage IBAN

• Bedrag G-rekening: dit veld berekent het factuurbedrag inclusief btw keer het percentage wat naar de G-rekening gaat

• Bedrag IBAN: dit veld berekent het factuurbedrag incl. BTW. -/- Bedrag G-rekening

​Aan de functionaliteit van de G-rekening zitten wel kosten verbonden. Deze kosten zijn verbonden aan de add-on van 'Detachering'. De kosten hiervan zijn €1,- per gebruiker, per maand.