Uren
Werken in Uren
Uren registreren en plannen via de urenplanning

Met behulp van de urenplanning kun je eenvoudig uren registreren en medewerkers plannen op projecten.

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De urenplanning van Simplicate is een uitgebreide weergave van de uren van alle medewerkers (op alfabetische volgorde) per week, 2 weken of 3 weken. Vanuit hier kun je filteren op medewerkers, teams en/of projecten (incl. verlof) om het gewenste overzicht te creëren. Daarnaast kun je vanuit hier ook uren (alleen in de toekomst) registreren.

Let op: deze urenplanning is iets anders dan de Capaciteitsplanning waar je met taken werkt. In de urenplanning zie je alleen de geregistreerde uren terug. Vanuit de urenplanning is het enkel mogelijk uren in de toekomst te registreren.

Uren registreren / plannen

In de urenplanning kun je eenvoudig uren registreren door op het plusje [+] te klikken. Zodra je met de muis naar een dag (in de toekomst) gaat, dan zie je het plusje vanzelf verschijnen:

Zodra je op het plusje klikt, selecteer je een project, dienst en urensoort en vul je het aantal uur en eventueel een toelichting in.

Simplicate toont vervolgens automatisch het bijbehorende uren budget, besteed, gepland en restant van urensoort.

De Urenplanning communiceert ook met de agenda en timesheet. Alle uren die je hier inplant worden ook in de timesheet en agenda van de medewerker geplaatst.

Verplaatsen, kopiëren, wijzigen, splitsen

Heb je eenmaal uren geregistreerd, dan kan je dit ook heel eenvoudig:

• Verplaatsen
    Je kunt het hele urenblok verplaatsen door op het blok te klikken, de muis vast te houden en het blok daarmee naar een andere datum of medewerker te verplaatsen.

• Wijzigen
    Wanneer je de uren wilt wijzigen, klik je op het urenblok zodat de pop-up zich opnieuw opent. Hier kun je alle gegevens gewoon aanpassen.

• Kopiëren
    Wanneer je de uren wilt kopiëren, klik je op het urenblok zodat de pop-up zich opnieuw opent. Bovenin de pop-up zie je het kopieericoontje. Wanneer je daar op klikt, wordt het gehele urenblok gekopieerd en naast de bestaande uren gezet.

Tip: je kunt ook een urenblok kopiëren door Alt (Windows) of Option (Mac) ingedrukt te houden en het urenblok te verslepen naar een andere dag.

• Splitsen
    Wanneer je de uren wilt splitsen, klik je op het urenblok zodat de pop-up zich opnieuw opent. Bovenin de pop-up zie je het splitsicoontje (schaartje). Wanneer je daar op klikt, wordt het gehele urenblok door 2-en gesplitst.

• Verwijderen
    Wanneer je de uren wilt verwijderen, klik je op het urenblok zodat de pop-up zich opnieuw opent. Bovenin de pop-up zie je het verwijdericoon (prullenbakje). Wanneer je daar op klikt, wordt het gehele urenblok verwijderd.

Een andere mogelijkheid om een urenblok te kunnen kopiëren, splitsen of verwijderen is door op een urenblok te klikken met de rechtermuisknop. Je krijgt dan onderstaande pop-up waar het eerste icoontje staat voor het kopiëren, het tweede icoontje voor het splitsen en de laatste voor het verwijderen van een urenblok.