UBL facturen

Simplicate kan automatisch UBL-facturen (elektronische facturen) versturen naar klanten. Lees hier wat UBL is en hoe het werkt.

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om met Simplicate UBL-facturen te sturen, dit zijn elektronische facturen die automatisch verwerkt kunnen worden in boekhoudpakketten. Steeds meer organisaties gaan over op UBL en vragen hun leveranciers om een UBL-factuur.

Meer informatie over wat UBL is kun je lezen op de websites van onze partners:

Exact
Twinfield
Yuki

Om UBL-facturen te kunnen versturen vanuit Simplicate moet je dit eerst in de instellingen aanzetten. Dit doe je bij Instellingen > Facturen > Algemene instellingen voor facturering:

Per CRM-relatie kun je vervolgens aangeven of je deze relatie een UBL-factuur wilt versturen. Dit is alleen mogelijk voor klanten die je via de e-mail factureert. Hiervoor zet je in het CRM-record onder het tabblad 'facturatie' UBL-facturen versturen op 'ja'.

Al deze klanten zullen nu zowel een PDF-bestand als een UBL-factuur ontvangen in de e-mail wanneer je ze factureert. Deze UBL kan vervolgens door hun boekhoudpakket automatisch verwerkt worden.

Onze huidige UBL’s voldoen niet aan het 2.1 formaat. We zijn bezig met een peppol integratie, deze integratie verwacht een formaat die wel voldoet aan UBL 2.1. Deze zullen de huidige UBL facturen vervangen. Zie onze product portal voor meer informatie.