Capaciteitsplanning
Updates
Capaciteitsplanning Update 2021 #2

Update capaciteitsplanning week 23 2021

Kevin van der Geest avatar
Geschreven door Kevin van der Geest
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een nieuwe versie van de capaciteitsplanning is beschikbaar gekomen. Deze update bevat een nieuwe 'Te plannen' sidebar die veel meer functies heeft en een nieuwe zoekbalk.

De vernieuwde 'Te plannen' sidebar.

De sidebar in de planning is geüpdatet met veel nieuwe functies. Een korte samenvatting van de nieuwe functies die de sidebar vanaf nu ondersteunt:

• Je kunt nu sorteren op projectnaam of relatienaam

• In het zoekveld kan er op projectnummer worden gezocht

• Een filter waardoor je makkelijk overzicht houdt over je te plannen projecten

• De mogelijkheid om direct taken aanmaken in de planning via de knop 'Taak aanmaken'

Je kunt nu dus gemakkelijk filteren in de nieuwe sidebar. Je doet dit door 'te plannen' en gebruik te maken van de filters. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk even filteren op taken die nog ingepland moeten worden die je vanuit de projectenmodule hebt aangemaakt door ‘Te plannen’ aan te vinken. Ook is het mogelijk om een combinatie van filters te gebruiken om bijvoorbeeld snel inzicht te krijgen welke taken nog te plannen zijn bij een gekozen projectleider.

Wanneer een dienst geopend is kun je makkelijk zien wat de huidige taken zijn binnen de dienst. Wanneer je een taak toe wilt voegen kun je dit direct doen via de knop 'Taak aanmaken'.

De nieuwe zoekbalk

De zoekbalk op de Medewerker tab

Het is vanaf nu dus mogelijk om veel meer uit de zoek filter balk te halen bovenaan in de planning! In de medewerk tab van de planning is te filteren op de volgende criteria. Het is ook mogelijk om een combinatie van zoekfuncties te gebruiken.

• Naam

• Team

• Discipline

• Projectnaam

• Klant

• Projectleider

• Urensoort

• Projecttype (intern of extern project)

De zoekbalk op de Projecten tab

Ook de Projecten tab heeft een aantal nieuwe filters gekregen, hierbij een overzicht waarop je kunt filteren:

• Medewerker naam

• Team

• Projectnaam

• Klant

• Projectleider

• Urensoort

• Bedrijfsprofiel

• Projecttype (intern of extern project)

Wat kun je verder op korte termijn verwachten?

Op korte termijn komen de volgende functies in de capaciteitsplanning beschikbaar:

• Het zoeken op relatienummer in de zoekbalk en in de 'Te plannen' sidebar

• Het kunnen filteren op de status van een taak en op projectsoort (intern of extern project) in de sidebar

• Het kunnen filteren op open of gesloten projecten in de sidebar