Capaciteitsplanning
Updates
Capaciteitsplanning Update 2021 #3

Update capaciteitsplanning week 33 2021

Kevin van der Geest avatar
Geschreven door Kevin van der Geest
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Capaciteitsplanning [Ultimate Efficiency]

Nieuwe plek voor het tabblad Planning in de Projecten-module

Vanaf nu staat het tabblad Planning op een nieuwe plek. De planning-tab is te vinden rechts naast het tabblad Diensten in de Projecten-module.

Taken bewerken op het tabblad Medewerkers

Het is nu mogelijk om taken direct te bewerken zoals je dit al gewend was vanuit het tabblad Projecten. Denk hier bijvoorbeeld aan het verslepen, kopiëren, bewerken van de eigenschappen, toewijzen aan een andere medewerker of het verwijderen van taken.

Tip: maak je gebruik van placeholder-taken? Je kunt nu ook gemakkelijk placeholders toewijzen door de placeholder-taak aan te klikken en direct een medewerker te kiezen.

Voor het kunnen bewerken van taken op deze tab is het recht Alle taken bewerken vereist. Kijk hieronder bij het kopje ‘Nieuwe rechtenstructuur van de capaciteitsplanning’ of op de kennisbank hoe je het mogelijk maakt voor gebruikers om deze functie te kunnen gebruiken. Alle medewerkers die voorheen het recht ‘Alle taken bewerken’ voor de capaciteitsplanning hadden, kunnen direct aan de slag met deze functionaliteit.

Nieuw rechtenstructuur van de capaciteitsplanning

Op basis van feedback hebben wij de rechtenstructuur van de planning opnieuw opgebouwd. Vanaf nu is het mogelijk om medewerkers de planning read-only te laten bekijken. Dat betekent dat je alleen de capaciteitsplanning kunt inzien, maar niets kunt bewerken.

Vanaf nu kent Simplicate de volgende 4 rechten voor de capaciteitsplanning:

• Toegang: de gebruiker krijgt toegang tot alleen zijn eigen planning

• Toegang tot volledige planning: de gebruiker krijgt toegang tot de volledige planning

• Alle taken bewerken: de gebruiker kan taken bewerken waar hij toegang toe heeft

• Taken in het verleden bewerken: de gebruiker kan taken waar hij toegang toe heeft in het verleden bewerken.

Kijk in het volgende kennisbank artikel 'Rechten van Medewerkers' voor een uitgebreide toelichting op de nieuwe rechten.