Sales
Instellingen
Digitaal ondertekenen: mogelijkheden voor personalisering

Het is mogelijk om zowel de digitaal ondertekenen knop in de e-mail als het offerteportaal te personaliseren.

Marc de Vries avatar
Geschreven door Marc de Vries
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Personaliseren Digitaal Ondertekenen knop

Wanneer een offerte met de verzendmethode 'digitaal ondertekenen' wordt verstuurd, bevindt zich in de mail van de klant een knop Offerte bekijken en digitaal ondertekenen. Het is vanaf nu mogelijk om deze knop naar wens te vertalen, de knopkleur en de tekstkleur aan te passen. Je kunt zelf de knop toevoegen als placeholder in de mail. Hierdoor kun je de knop plaatsen waar je wilt. Deze opties vind je bij Instellingen > Sales > Offertesjablonen > Betreffende offertesjabloon > Tabblad 'E-mail'.

De knop zal er in dit geval zo uit zien in de e-mail:

Let op; wanneer er geen Placeholder van de digitaal ondertekenknop in de mail van het offertesjabloon staat, wordt de knop rechtsboven in de mail getoond.

Personaliseren digitaal offerteportaal

Wanneer een offerte verzonden is met de methode 'Digitaal Ondertekenen' kan de klant vervolgens deze offerte openen in een digitaal offerteportaal. Binnen dit offerteportaal zijn een aantal velden die ingevuld moeten worden door de klant. Het is vanaf nu mogelijk om de omschrijvingen van deze velden naar wens aan te passen, zodat je bijvoorbeeld je eigen terminologie of vertaling kunt toepassen.

Het offerteportaal is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

• Logo (deze is in te stellen via de huisstijl-instellingen te vinden via Instellingen > account > Bedrijfsprofiel > Betreffende bedrijfsprofiel > Tabblad Huisstijl).

• Titel

• Beschrijving

• Naam

• Handtekening

• Vul IBAN in voor SEPA-machtiging (optioneel)

• Akkoord geven

De overige velden zijn allemaal aan te passen via de Instellingen > Sales > Offertesjablonen > Betreffende offertesjabloon > Tabblad 'Offerteportaal'.

Onderstaande afbeelding is hoe het offerteportaal eruit ziet voor de klant: