Betalingen
Wat doe ik wanneer de klant betaald heeft, maar de bestelling niet in de kassa is doorgekomen?
Wat doe ik wanneer de klant betaald heeft, maar de bestelling niet in de kassa is doorgekomen?
Willem Van de Walle avatar
Geschreven door Willem Van de Walle
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer de bestelling betaald is, maar niet is doorgekomen in je kassa, onderneem je volgende stappen:

1. De klant krijgt een oranje scherm met de mededeling dat de betaling geslaagd is maar de bestelling niet is doorgekomen en dat hij/zij een ober moet aanspreken.

2. Jij gaat naar Bestellingen > het vakje “Betaald” staat in het groen. Hierdoor weet je de betaling wel degelijk gedaan is. Het vakje “Kassasyteem” staat in het rood. Hierdoor weet je dat de bestelling niet is gestuurd naar je kassa.

3. Je kan deze bestelling alsnog naar je kassa sturen zodat je personeel ermee aan de slag kan gaan. Dit doe je door op de knop “Stuur door naar POS” te drukken. Of de klant wil de bestelling niet meer en wil een terugbetaling. Dan druk je op de knop “Betaal Terug”. Let wel: je moet dan deze bestelling manueel in je kassa (ipad) annuleren.

Houd de tafel in kwestie even ingedrukt, kies het ticket in kwestie, kies "Betalen" en kies vervolgens onderaan "Annuleren". De bestelling wordt dan opgeheven in je Lightspeed.

4. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit probleem te maken met een sticker (QR-code) die niet correct gekoppeld is aan een tafel.

Ga naar QR, kijk je tafelkoppelingen na en koppel de “probleemsticker” aan een tafel.