Lightspeed instellingen (voor de start)
Hoe stel ik mijn Lightspeed in om Smartendr te koppelen? (voor het starten)
Hoe stel ik mijn Lightspeed in om Smartendr te koppelen? (voor het starten)
Willem Van de Walle avatar
Geschreven door Willem Van de Walle
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nadat je je Smartendr en Multisafepay account hebt aangemaakt, moet je in je Lightspeed back-office nog enkele zaken goed zetten om te starten. Als volgt:

1. Login op je Lightspeed back-office.
    Ga naar "Toestellen" (Devices) -> "Instellingen Restaurant App"
    Maak een nieuw profiel aan en noem dit "Smartendr Profiel"

2. Koppel je ipad.
    Let wel! Deze ipad moet ten alle tijde ingelogd staan op het vloerplan. Liefst ingelogd op een gebruiker die alle rechten heeft (bv: manager).
    Deze ipad plaats je best ergens achter de bar, desnoods met een waarschuwing aan het personeel om deze ipad altijd ingelogd te laten.

3. Selecteer bij "algemene instellingen" "Disable Device Sleep" en selecteer bij "Online Orders" -> "Automatically accept & finalize"

4. Scroll naar beneden tot aan "Printer instellingen".

Heb je een blackbox?
    Vink hier het tweede vakje "Print bar & kitchen when printing receipt" aan én het 5de vakje "Print bar & kitchen when finalizing".

Heb je geen blackbox?
    Vink hier het eerste vakje "print when finalizing receipt" aan, het tweede vakje "Print bar & kitchen when printing receipt" aan én het 5de vakje "Print bar & kitchen when finalizing".

5. Verlaat deze pagina en ga terug naar Printing -> Printersjablonen.

Open hier de werkbon voor de bar en keuken en kijk na of de correcte printer gekoppeld is?

En of de correcte categorieën gekoppeld zijn?

6. Doe een test en kijk welke tickets uit de printer komen. Idealiter krijg je een werkbon voor het personeel en een BTW ticket voor de klant.