Betalingen
Wat doe ik in Lightspeed wanneer klanten achteraf willen betalen (order stacking)?
Wat doe ik in Lightspeed wanneer klanten achteraf willen betalen (order stacking)?
Willem Van de Walle avatar
Geschreven door Willem Van de Walle
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Smartendr laat toe om de optie "achteraf betalen" in te stellen. In sommige gevallen kan dit een antwoord bieden voor klanten zonder bank applicatie of mensen die gewoon cash willen betalen. Je kan bovendien ook een optie activeren waarmee de klant de rekening kan vragen via een knop in onze app. Er wordt dan een ticket geprint bij de bar.

(wanneer deze optie nog niet is geactiveerd in je Smartendr, graag even contact opnemen met de support via de live chat in je Smartendr back-office of via support@smartendr.be.

Hieronder leg ik graag even uit hoe dit werkt.

De klant bestelt zoals altijd via Smartendr maar kiest bij het afrekenen voor de optie "achteraf betalen". De bestelling wordt naar je kassa gestuurd maar zal nog niet gefinaliseerd (of afgerekend) worden. De bestelling staat op de tafel waar de klant zit.

Wanneer de klant uiteindelijk wil afrekenen, kan hij/zij persoonlijk bij de ober de rekening vragen of via de knop "vraag de rekening". Deze optie kan je activeren via Algemene instellingen > Applicatie > "toon knop om rekening te vragen".

In de onderstaande video tonen we hoe dit in zijn werk gaat.

1. Je opent de tafel door er op te klikken.

2. Je ziet bovenaan de verschillende bestellingen die op deze tafel zijn gebeurd, open staan. Je drukt rechtsbovenaan op "combine" en selecteert alle bestellingen die je van deze tafel wil afrekenen.

3. Je vult het bedrag in waarmee de klant cash betaalt (of rekent via de bancontact terminal af).

4. Je drukt op "done en finalize".

5. Ziezo! Het tafeltje is volledig afgerekend en wordt terug grijs.

Optie "vraag de rekening" activeren:

Hier geef je de mogelijkheid aan de klant om van aan zijn tafel de rekening te vragen via de knop "vraag rekening". Er wordt dan een ticketje geprint met de vermelding "tafel #1 vraagt de rekening".

1. In Lightspeed back-office ga je naar "Printing" > Printers en kies de gewenste printer waar het ticketje uit moet komen. Meestal wordt hier gekozen voor de barprinter.

2. Activeer de instelling "Third party message printing".