Kom godt i gang
Planlæg din første uge

Tilføj vagter til din vagtplan

Opdateret over en uge siden

På nuværende tidspunkt har du som minimum en tom vagtplan (måske har du allerede tilføjet vagter i den), og du har som minimum oprettet én medarbejder, udover dig selv.

Lad os prøve at planlægge den første uge. Find den dag du vil starte med og tryk på “Tilføj tidsrum”:

En vagt hører til i et tidsrum. Tidsrummet fortæller, hvornår vagterne i det tidsrum starter og slutter, om det er lukkevagter, og om vagterne har en ikke-betalt pause. Et tidsrum kan have én eller mange vagter.

Tryk på "Tilføj tidsrum" for at oprette en vagt.

Her har jeg oprettet en enkelt vagt i tidsrummet kl. 9-14 med jobtypen "Kassen". Jeg har tilføjet en 30 minutters pause til vagten. Når en vagt har en pause vil Smartplan automatisk trække pausen fra i timeregisteringen. under "Timer og løn". Hvis medarbejderen skal have betalt pause, behøver du ikke angive pausen.

Jeg har sat Hanne på vagten. Hvis du har behov for flere vagter inden for samme tidsrum, skal du blot tilføje en linje mere.

Du behøver heller ikke bemande vagten, når du opretter den. Det kan du altid gøre senere. Når du har oprettet de vagter, du ønsker, skal du trykke "Opret tidsrum". Nu ser din uge sådan ud:

Nu er der både oprettet en bemandet vagt og en ledig vagt. Det er nemt at bemande en ledig vagt. Du klikker blot på vagten, vælger en medarbejder og trykker gem:

Lad os for nemheds skyld gentage Hanne og Jonas' vagter til resten af ugen. Hvis du har medarbejdere som har faste vagter, kan du spare en masse klik ved blot at kopiere et tidsrum. Det gør du ved at holde musen over tidsrummet og trykke på kopier ikonet med de to firkanter:

Herefter kan du trykke på de dage, du vil kopiere tidsrummet til:

Jeg vælger at kopiere tidsrummet til alle dagene på nær weekenden. Nu ser vagtplanen sådan ud:

Du kan også kopiere hele ugens tidsrum til andre uger i vagtplanen, hvis dine medarbejdere har faste vagter hver uge. Det gør du ved at trykke "Kopier uge". Du har også mulighed for at fjerne alle medarbejderne fra vagterne igen ved at trykke "Fjern bemanding". Når du har fjernet bemandingen får du mulighed for at slette alle vagter fra ugen, hvis du gerne vil starte forfra.

Når du for alvor skal til at lave vagter, anbefaler vi, at du bruger vores skabelonfunktion. Med skabelonen kan du oprette vagter for en eller flere uger som så bliver kopieret over i selve vagtplanen. På den måde behøver du ikke oprette alle vagter manuelt. Vi har lavet en guide til skabelonen her: Sådan virker skabelonen

Men lad os først prøve at frigive den vagtplan, vi lige har lavet for at se, hvordan det ser ud: Frigiv din vagtplan