Opsæt dine regler

Hold styr på medarbejdernes timer ved hjælp af regler

Opdateret over en uge siden

Med vores Smartplan Plus-pakke kan du opsætte regler for dine medarbejdere, når du er i gang med at planlægge din vagtplan. Assistenten vil så tjekke, om disse regler bliver overholdt. Hvis ikke de gør det, vil systemet gøre dig opmærksom på regelbrud.

For at opsætte og redigere regler for medarbejdere skal din vagtplan være i planlægning/redigering. Når den er det, kan du trykke "Opsæt regler for medarbejdere":

Så får du en popup frem, hvor du kan opsætte regler, som gælder generelt for alle dine medarbejdere, eller du kan indtaste specifikke regler for den enkelte:

Reglerne er opdelt i fire kategorier.

Timefordeling inkluderer regler omhandlende medarbejdernes arbejdstimer samt grænser for en foruddefineret tidsperiode (som for eksempel en dag eller en uge). Det er også her, du finder reglen for minimum længde pause imellem vagter.

Kategorien Arbejdsdage omhandler (som titlen nok har indikeret) regler for sammenhængende arbejdsdage og arbejde i weekender.

Fraværsindstillinger omhandler alle former for fravær, som Assistenten skal tage højde for. Det vil sige både ønsker, som indsendes til vagtplanen, registreret fravær for medarbejderne samt fridage.

Derudover kan du også finde en fjerde kategori, som kun er synlig i reglerne for specifikke medarbejdere. Under Regler for ugedage kan du definere dage og tidspunkter, hvor denne specifikke medarbejder ikke kan arbejde.

Du kan ændre dine regler ved at klikke på tallene til højre. Sæt et flueben ud for de regler, som du ønsker, Assistenten skal tage hensyn til.

Deaktiverede regler er som udgangspunkt skjulte for at give dit et bedre overblik. Du kan få dem vist ved at klikke på "X deaktiverede regler". Hvis du vil skjule dem igen, klikker du blot på "Skjul deaktiverede regler".

Alle ændringer gemmes automatisk, så når du er færdig med at opsætte dine regler, klikker du blot på "Luk".