Tag imod ønsker

Du kan bede dine medarbejdere om at indsende ønsker til den enkelte vagtplan.

Mette Østerbye avatar
Skrevet af Mette Østerbye
Opdateret over en uge siden

Hvis du gerne vil være sikker på, at dine medarbejdere ikke får vagter på dage, hvor de ikke kan arbejde, så kan du bede dine medarbejdere om at indsende ønsker til den enkelte vagtplan.

Så snart du har fyldt din vagtplan ud med ledige vagter, kan du åbne op for, at dine medarbejdere kan indsende ønsker til vagtplanen. Dette gør du nemt ved at klikke på “Håndter ønsker”:

Nu skulle denne boks gerne komme frem:

Her vælger du blot “Ja, medarbejderne skal indsende ønsker til vagtplanen”. Når du har gjort dette, har du mulighed for at vælge, hvor mange vagter hver person minimum skal tage, og om du vil sende en besked til medarbejderne. Herefter kan du nu afslutte ved enten af trykke “Gem” eller “Gem og send mail”:

Hvis du vælger “Gem og send mail”, får medarbejderne nu en mail om, at der er åbent for at indgive ønsker. Hvis du trykker “Gem”, kan medarbejderne blot se på siden “Vagtplaner”, at de kan indgive ønsker til vagtplanen:

Tag hensyn til medarbejdernes ønsker

Når dine medarbejdere begynder at indsende ønsker til vagtplanen, kan du i listen til højre følge med i, hvor mange der har indsendt ønsker. I dette tilfælde har 1 ud af 13 medarbejdere indsendt ønsker:

Du vælger selv, hvor mange ønsker du vil have modtaget, inden du begynder at bemande vagtplanen. Når du skal se, hvornår medarbejderne har ønsket fri, har du to muligheder.

• I dropdownen til højre kan du vælge en medarbejder, som du gerne vil sætte på vagter. Her er medarbejderen Sussi valgt, og som du nu kan se, bliver nogle tidsrum nu farvet røde:

Når du trykker på “kopier” ikonet ud for medarbejderens navn og holder musen henover det røde tidsrum, kan du nu se, om vedkommende har ønsket fri i dette tidsrum:

• Den anden måde, hvorved du kan se, om dine medarbejdere har ønsket fri, er ved at klikke på en ledig vagt, så dette felt kommer frem:

Når du så vælger bemanding til vagten, kan du blandt andet se, hvilke medarbejdere der har ønsket fri i dette tidsrum:

Det er helt op til dig selv, om du vil tage hensyn til dine medarbejderes ønsker, og derfor kan du også sagtens sætte en medarbejder på en vagt, selvom vedkommende har ønsket fri.

Hvis du er usikker på, hvordan dine medarbejdere indsender ønsker til vagtplanen, så kan du finde hjælp i vores guide "Sådan indgiver du ønsker til en vagtplan".
Den kan du eventuelt også sende til dine medarbejdere, så de kan få hjælp til, hvordan de gør det.