Hjælp til medarbejdere
Sådan indgiver du fravær

Du kan indgive fraværsønsker via Smartplan - både fra appen og en computer/tablet

Mette Østerbye avatar
Skrevet af Mette Østerbye
Opdateret over en uge siden

I denne artikel kan du læse om, hvordan du indgiver ønsker til fravær:

Sådan indgiver du fravær via din profil

Du kan indgive fraværsønsker via din profilside i Smartplan. Det er både muligt, når du er logget ind i Smartplan på en computer/tablet eller i appen på din mobil.

Fraværsønsker via din profil i appen

1. Åbn din Smartplan-app og gå ind på ‘Min profil’

2. Når du er på din profil, går du ind under fanen ‘Fravær’

3. Inde på fraværsfanen trykker du på ‘Tilføj fravær’

Du kommer nu til en side, hvor du skal udfylde info om dit fravær.

Her angiver du start-og slutdato for dit fravær. Hvis du vælger en enkelt dag har du mulighed for at angive et præcist timeinterval for dit fravær - du skal bare fjerne fluebenet fra boksen "Heldagsbegivenhed".

Vælg en fraværstype for dit fravær. Når du har udfyldt information om dit fravær, trykker du ‘Indsend fravær til godkendelse’

Dit ønske vil nu fremgå under fraværsfanen. Her kan du også se, om dit ønske er blevet godkendt.

Hvis dit fravær bliver godkendt, vil det fremgå i fraværsfanen under ‘Godkendt fravær’

Fraværsønsker via din profil på en computer/tablet

Lad os nu se på, hvordan du indgiver fravær via hjemmesiden.

Åbn Smartplan i din browser og gå ind under fanen ‘Min profil’.

På din profil vælger du fanen ‘Ferie & fravær’ og klikker på knappen ‘Tilføj fravær’.

Du vil nu blive bedt om at udfylde information om dit fravær. Ved at trykke ‘Vælg specifik periode’ kan du angive, hvor længe fraværet skal strække sig over.

Når du trykker ‘Vælg specifik periode’ folder du en datovælger ud, hvor du kan angive perioden for dit fravær - eksempelvis 9.-15. august. Det er ligeledes muligt at registrere fravær på timebasis, når du indgiver fravær fra computeren, når du fjerner boksen fra "Heldagsbegivenhed".

Derudover skal du vælge en fraværstype. Hvis feriekontoen er aktiveret på jeres Smartplan konto, vil du kunne se, hvor mange dage du allerede har brugt i løbet af ferieåret samt, hvordan det nye fravær vil påvirke din feriekonto.

Herefter klikker du ‘Indsend fravær til godkendelse’ på den grønne knap nederst til højre.

Du bliver nu sendt tilbage til fraværsfanen, hvor dit fraværsønske vil fremgå som indsendt til godkendelse.

Hvis dit fravær bliver godkendt, vil det fremgå under ‘Fravær og sygdom’ under ‘Godkendt fravær’.

Sådan indgiver du fravær via fraværskalenderen

Som udgangspunkt har almindelige brugere ikke adgang til fraværskalenderen. Men administratorer kan vælge at give dem adgang inde i "Indstillinger" -> "Smartplan Indstillinger" -> "Generelt". I fraværskalenderen er det muligt for medarbejderen at få et overblik over alt sit godkendte fravær og (hvis indstillingerne på kontoen tillader det) kollegaernes godkendte fravær. Det er derudover også muligt at indgive fraværsønsker via kalenderen.

Fraværsønsker via fraværskalenderen på en computer/tablet

Lad os se på, hvordan du kan indgive fraværsønsker via kalenderen, når du er logget ind på en computer eller tablet.

I menuen vælger du "Ferie & fravær":

Her kan du oprette nyt fravær ved at klikke på "+Opret fravær" eller ved at klikke på dagen, du vil tilføje fravær for, i kalenderen.

Når du har gjort det, vil du have mulighed for at indtaste samme fraværsdetaljer, som du er vant til:

Vælg en start- og slutdato for dit fravær. Hvis du vælger en enkelt dag, kan du vælge kun at tilføje fravær for enkelte timer ved at fjerne fluebenet ud for "Heldagsbegivenhed".

Husk at vælge en fraværstype. Derudover skal du vælge en fraværstype. Hvis feriekontoen er aktiveret på jeres Smartplan konto, vil du kunne se, hvor mange dage du allerede har brugt i løbet af ferieåret samt, hvordan det nye fravær vil påvirke din feriekonto.

Når du har udfyldt alle informationerne, klikker du blot på "Indsend fravær til godkendelse".

Dit fraværsønsker vil nu fremgå i kalenderen, men i starten vil det være markeret med en klokke, som indikerer, at det endnu ikke er blevet godkendt. Så snart dit ønske er blevet godkendt af en administrator, vil det blive vist med en farve i kalenderen:

Fraværet vil selvfølgelig også være synligt under "Fravær" inde på din profil.