Hjælp til medarbejdere
Sådan ændrer du dine notifikations indstillinger

Sådan ændrer du dine notifikations indstillinger - for almindelige brugere og administratorer

Mette Østerbye avatar
Skrevet af Mette Østerbye
Opdateret over en uge siden

Du behøver ikke at få notifikationer om al aktivitet i Smartplan. Du kan nemt vælge, hvad du gerne vil modtage notifikationer om. Du kan også vælge, hvor du helst vil modtage notifikationerne.

I denne artikel kan du læse om:

Sådan ændrer du dine notifikations indstillinger

Find notifikationsindstillingerne i din browser

Hvis du vil ændre dine notifikationsindstillinger, skal du blot gå ind i “Indstillinger” -> “Notifikations Indstillinger”.

Du kan også tilgå notifikationsindstillingerne fra din profilside. Det vil sige, at hvis du er i gang med at redigere din profil, kan du skifte mellem profilindstillingerne og notifikationsindstillingerne øverst på siden:

Find notifikationsindstillingerne i din Smartplan app

Du har også mulighed for at ændre i dine notifikationsindstillinger på din smartphone. I appen har du præcis samme muligheder angående notifikationerne, som du har, når du er logget ind i en browser.

For at finde notifikationsindstillingerne i appen, skal du blot klikke på tandhjulet øverste på siden “Min profil”.

Herefter klikker du blot på “Notifikationsindstillinger”:

Hvilke notifikationer vil du gerne modtage?

Indstillinger til almindelige brugere

Når du har tilgået dine notifikationsindstillinger, kan du vælge, hvad du gerne vil modtage notifikationer om. Du kan modtage notifikationer om vagtbytte aktivitet, ændringer i dine vagter, fraværsaktivitet på din profil, nye vagter der er tilgængelige for dig og rettet mødetid.

Dem, du sætter flueben ved, er de aktiviteter, du får notifikationer om.

Når du er færdig med at vælge dine notifikations indstillinger, skal du gå til bunden af siden og klikke på "Gem".

Ekstra indstillinger for administratorer

Hvis du er kontoejer eller administrator er der flere notifikationsindstillinger, som kan være relevante for dig.

Lad os først se på de forskellige former for aktiviteter, du kan vælge at få besked om. Du kan modtage notifikationer, når en vagt skifter ejer, et vagtbytte mangler godkendelse, hvis en medarbejder ønsker at komme af med en vagt, og hvis en medarbejder anmoder om ferie eller fravær.

Hvis du kun er ansvarlig for bestemte jobtyper på kontoen, kan du også vælge, hvilke jobtyper du vil modtage notifikationer om.

Klik på “Alle jobtyper”, og så vil du se alle de jobtyper, der findes på kontoen:

Lad os se på et eksempel. Mit eneste ansvar er køkkenet, hvilket betyder, at jeg kun ønsker at få notifikationer om køkkenmedhjælperne og kokkene.

Lad os se på et eksempel. Mit eneste ansvar er køkkenet, hvilket betyder, at jeg kun ønsker at få notifikationer om køkkenmedhjælpere og kokkene.

Her er der kun sat flueben ved siden af “Kok” og “Køkkenmedhjælper”, hvilket betyder, at det er dem, jeg får notifikationer om. Du kan også se dem, du får notifikationer om ud for “Valgte jobtyper”.

Jeg behøver heller ikke at få notifikationer, når medarbejderne bytter deres vagter. Derfor fjerner jeg fluebenet fra denne:

Når du er færdig med at vælge din notifikationsindstillinger, så husk at trykke “Gem” nederst på siden.

Hvordan vil du modtage notifikationer?

Under disse indstillinger angående hvilke notifikationer du vil modtage, finder du indstillingerne omkring, hvor du modtager dine notifikationer: via mobilnotifikationer, email, eller begge dele.

Det er vigtigt at understrege, at når du registrerer en ny pushenhed (smartphone) vil vi automatisk slå email fra, og du vil modtage mobilnotifikationer i stedet. Du har dog altid mulighed for at slå emails til/fra igen inde i indstillingerne:

Den første mulighed henvender sig til dem, der har en pushenhed tilknyttet deres bruger i Smartplan, og som ønsker at bruge mobilnotifikationer som deres primære notifikations-metode. Hvis du vælger denne indstilling, vil du modtage en email som backup i tilfælde af, at mobilnotifikationen ikke når frem til dig.

Den anden mulighed give mening, hvis du ikke bruger Smartplan appen på en mobilenhed, og du i stedet gerne vil modtage alle notifikationerne via email. Hvis du også modtage mobilnotifikationer, skal det dog siges, at du vil modtage alle dine notifikationer dobbelt - altså både som mobilnotifikationer og via email.

Hvis du slet ikke ønsker at modtage notifikationer via email, skal du vælge den sidste mulighed. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du har en aktiv pushenhed tilknyttet din bruger, så vil denne indstillinger ikke automatisk slå mobilnotifikationer fra. Så hvis du gerne vil være helt fri for notifikationer fra Smartplan, skal du derfor sørge for også at slå mobilnotifikationer fra. Det kan du læse mere om i det efterfølgende afsnit.

Som du kan se på ovenstående skærmbillede, er der dog nogle notifikationer, du altid vil modtage som emails. Det vil sige, at når en ny vagtplan bliver frigivet, eller en eksisterende vagtplan redigere, åbnes for ønsker eller slettes, så vil du modtage emails omkring det. Her er det ligegyldigt, hvilken notifikationsindstilling du har valgt - så det gælder også, hvis du har valgt ikke at modtage emails.

Aktiver og deaktiver pushenheder

Aktiver/deaktiver push notifikationer på din smartphone

For at modtage mobilnotifikationer er det vigtigt, du sikrer dig, at du i dine telefonindstillinger tillader Smartplan at sende dig notifikationer.

Der er et link til disse indstillinger i Smartplan appen:

Hvis notifikationsindstillingerne på din telefon ikke tillader, at Smartplan må sende dig notifikationer, modtager du ingen notifikationer fra Smartplan. Så hvis du ikke ønsker at modtage notifikationer på din mobil, er det også herinde, du kan slå dem fra.

Her er eksempler på, hvordan det ser ud på en iPhone (1. billede) og Android enhed (2. billede). Hvis du har en iPhone, skal du klikke på "Notifikationer", mens du skal klikke på "Meddelelser", hvis du har en Android smartphone.

Aktiver/deaktiver pushenheder gennem Smartplan

Inde i notifikationsindstillingerne for din Smartplan bruger (enten i en browser eller appen) finder du en liste over de pushenheder, der er registreret for din bruger. Hver gang du logger ind på din bruger i Smartplan appen på en ny enhed, vil enheden fremgå i denne liste.

Her har du mulighed for at vælge, hvilken enhed du gerne vil modtage dine mobilnotifikationer på.

Klik på “Aktiver” ved siden af den enhed, du ønsker at modtage notifikationerne på. Hvis du ikke længere vil modtage notifikationer på en enhed, skal du blot klikke på “Deaktiver” for at stoppe med at modtage dem.

Har du mistanke om, at du ikke modtager mobilnotifikationer på din enhed, selvom de er slået til både i din telefons generelle indstillinger og inde i dine Smartplan notifikationsindstillinger?

I så fald kan det være muligt, at der er opstået en teknisk fejl. Så er du meget velkommen til at kontakte vores supportteam via chatten eller ved at sende en email til support@smartplan.dk.