Hjælp til medarbejdere
Sådan indgiver du ønsker til en vagtplan

En administrator kan åbne en vagtplan for ønsker - læs her, hvordan du som almindelig bruger indgiver dine ønsker

Mette Østerbye avatar
Skrevet af Mette Østerbye
Opdateret over en uge siden

Har du lige modtaget en notifikation om, at en vagtplan er åben for ønsker? Så skyldes det, at en administrator gerne vil have, at du skal indgive dine ønsker for, hvornår du kan og ikke kan arbejde.

For at indgive din ønsker, skal du klikke på "Indgiv ønsker" på vagtplanen:

Derefter kommer du til siden, hvor du kan indgive dine ønsker. Her vil du se alle de tidsrum/vagter i vagtplanen, som der er ledige, og du kan tage. Som teksten øverst siger, skal du markere alle de vagter, hvor du IKKE kan arbejde i perioden:

Under hver uge vil du også kunne se, hvad de to markeringer betyder. Hvis vagten er markeret med rød, betyder det, at du ikke kan arbejde i dette tidsrum og ikke kan tage vagten. Hvis den er markeret med et grønt flueben, betyder det, at du har mulighed for at tage vagten:

Nu skal du markere alle de tidsrum/vagter, hvor du ikke kan arbejde. Klik på en vagt, og den markeres med rød. Hvis du vil fjerne markeringen på vagten, skal du blot klikke på vagten igen. I nedenstående eksempel kan du se, at jeg har markeret d. 15. september og d. 23. september med rød hele dagen. Jeg har også markeret d. 21. september kl. 09:15-14:00 rød. Det betyder, at jeg godt kan tage vagten fra kl. 12:00-18:00 d. 21. september og alle de andre vagter, der er markeret med et grønt flueben:

Når du er færdig, skal du gå til bunden af siden og klikke "Indsend ønsker":

Glemte du at markere nogle vagter med rød?

Hvis du har glemt at markere nogle vagter med rød, efter du har indsendt dine ønsker, skal du ikke bekymre dig. Du kan stadig redigere dine ønsker efter at have indsendt dem. Klik blot på "Redigér ønsker":

Sådan indgiver du dine ønsker via Smartplan appen

Du kan også indsende dine ønsker via Smartplan appen. Gå til menupunktet "Vagtplaner" og klik derefter på vagtplanen. Markér nu alle de tidsrum/vagter røde, hvor du ikke er ledig og dermed ikke kan arbejde. Når du er færdig, scroller du til bunden af siden og trykker "Indsend ønsker".

Via appen kan du også ændre dine ønsker, efter du har indsendt dem. Klik blot på "Redigér ønsker" på vagtplanen.