Timer & løn
Sådan opsætter du løntyper i Smartplan

I denne artikel kan du lære, hvordan du opsætter løntyper i Smartplan og tildeler dem til dine medarbejdere.

Mette Østerbye avatar
Skrevet af Mette Østerbye
Opdateret over en uge siden

Vi vil i denne artikel gennemgå, hvordan du:

Før du kan køre løn fra Smartplan til dit lønsystem, skal du opsætte dine lønindstillinger på kontoen. I den forbindelse skal du blandt andet tilføje løntyper, som definerer, hvilken lønsats dine medarbejdere skal have udbetalt for deres timer. Lad os se på, hvordan du gør dette.

Dine lønindstillinger finder du inde i "Indstillinger" -> "Smartplan Indstillinger" -> "Løn", når du er logget ind på jeres konto i en browser. Det første, du skal gøre, er at vælge, hvilket lønsystem I kører løn til. Du vælger blot lønsystem blandt mulighederne, og derudover skal du måske angive en form for virksomhedsidentifikation - dette afhænger dog af lønsystemet. Hvis du for eksempel vælger Danløn, skal du angive CVR nummer:

Når du har valgt lønsysten, kan du gå i gang med at opsætte jeres løntyper.

Bemærk, bruger du Danløn kan du både vælge at integrere direkte fra Smartplan eller at overføre timerne via en CSV-fil. Dette er kun muligt for Danløn og ikke de resterende systemer. Læs mere om integration med Danløn her (indsæt link)

Sådan tilføjer du løntyper til jeres konto

De forskellige løntyper, I anvender i virksomheden, tilføjer du i boksen omkring løntyper. Her klikker du blot på "Tilføj løntype". Husk, at du for hver enkelt løntype skal tilføje en titel, en timeløn og (hvis ønsket) en løntype fra lønsystemet:

Titlen på løntypen vælger du selv. Det kan være, at du ønsker at opkalde jeres løntyper "Timeløn 1, 2, 3 osv.". Måske vil du gerne kalde dem "Over 18, Under 18" som vist på billedet. Du vælger blot de titler, du synes, giver dig det bedste overblik.

Vær opmærksom på, at den timeløn, du angiver her, vil danne grundlaget for lønberegningerne senere.

Løntypen skal være skrevet på samme måde som i jeres lønsystem, da det er den måde, lønsystemet kan forbinde informationerne. Det vil sige, at du altid kan finde denne information ovre i dit lønsystem. Du kan dog vælge ikke at udfylde en løntype, da Smartplan automatisk kan koble informationerne sammen med dem fra dit lønsystem, så længe du har udfyldt timelønnen.

Kører du løn til Excel, vælger du selv, hvad du vil udfylde som løntype (hvis du vil udfylde den), da den fil blot er en hjælp til dig selv og ikke noget, som skal indlæses videre i et andet system.

Tildel løntyperne til dine medarbejdere

Så snart du har opsat de forskellige løntyper, I anvender, kan du begynde at tildele dem til medarbejderne. For hver medarbejder skal du angive et medarbejdernummer og en timeløn. Kører du løn til Excel, vælger du igen selv, hvad du gerne vil udfylde som medarbejdernummer.

Du kan vælge én timeløn, som medarbejderen skal modtage for sine ordinære timer. Det vil sige den lønart, der bestemmer den løn, som medarbejderen primært får. Derudover kan du også vælge, om medarbejderen skal modtage en anden lønart hvis vedkommende tager vagter med andre jobtyper:

Opsummerende kan du altså tilpasse timelønnen efter, hvilken form for arbejde medarbejderen laver i virksomheden.

Lav ændringer i "Timer&Løn"

Vi vil altid råde dig til at opsætte dine relevante løninformationer direkte i vores lønfunktioner under "Smartplan Indstillinger". Men du kan også lave mindre ændringer direkte i "Timer & Løn", hvis nødvendigt.

Når du kigger på medarbejdernes tidsregistreringer for en given periode i "Timer & Løn", kan du klikke på en vilkårlig medarbejders løn. Herefter åbner Smartplan et nyt vindue, hvori du kan se, hvilken primær timeløn medarbejderen får. Her vil du have mulighed for at skifte timelønnen.

Derudover kan du samtidig oprette en helt ny løntype. For at gøre dette skal du blot klikke "Tilføj sats" og tilføje en titel og timeløn. Husk at klikke på "Gem", så løntypen tilføjes permanent.

Har du brug for mere hjælp til, hvordan du kører løn fra Smartplan til dit lønsystem, vil vi anbefale dig at tage et kig i disse artikler: