In dit artikel behandelen we de volgende dingen:

1. Wat zit er allemaal in de doos?
  2. Wat zijn de belangrijkste dingen om te weten over de Slaaprobot?
  3. Hoe werkt een Slaaprobot?
  4. Stappenplan om snel te beginnen met de Slaaprobot

Wat zit er allemaal in de doos?

• Slaaprobot (incl. 16GB SD-kaart)
  • Wasbare hoes
  • Oplader
  • Opbergdoos
  • Snelle installatiegids

Wat zijn de belangrijkste dingen om te weten over de Slaaprobot?

• Wat betekenen de knoppen op de Slaaprobot? Hoe gebruik ik de Slaaprobot?
  • Hoe verbind ik de Slaaprobot met mijn telefoon?
  • Hoe stel ik de ademhaling in?
  • Wat betekenen de vier LED lichtjes? Wat is de batterij indicator?
  • Hoe lang moet de Slaaprobot opgeladen worden?

⚠️ Belangrijk: Bluetooth en Locatievoorziening moeten op AAN staan in je instellingen om te verbinden met de Slaaprobot.

Hoe werkt een Slaaprobot?

Wanneer je druk bent of als er veel gedachten door je hoofd gaan, heb je een snellere ademhaling en een hogere hartslag dan wanneer je ontspannen bent. Een rustige ademhaling helpt je geestelijk én lichamelijk te ontspannen, waardoor je makkelijker in slaap valt.

De Somnox Slaaprobot ademt met je mee. Bij het vasthouden van de Slaaprobot voel je het ademhalingsritme, en neem je dit (onbewust over. Op deze manier kom je, door middel van vertraagde ademhaling, tot rust. Bovendien functioneert de Slaaprobot als een extern punt om je gedachten op te richten. Hierdoor ontspan je gemakkelijker en ligt je focus niet meer op zaken die je wakker houden.

Daarnaast biedt de Slaaprobot de mogelijkheid om rustgevende muziek, natuurgeluiden of zachte ruis af te spelen. Deze geluiden hebben een ontspannende werking en kunnen daardoor het kalmerende effect van de Slaaprobot versterken.

Het verbeteren van slaap is een proces. Gun jezelf genoeg tijd om aan de Slaaprobot te wennen en te oefenen met het gebruik ervan. Ideal gezien trek je hier een periode van ongeveer twee weken voor uit.

Stappenplan om snel te beginnen met de Slaaprobot

Volg deze stappen om je Slaaprobot klaar te maken voor gebruik.

1. Laad de Slaaprobot op

Laad de batterij van de Slaaprobot volledig op voordat je deze voor het eerst gebruikt. Als deze is opgeladen, kleurt het licht van de Slaaprobot groen.

Een volledig opgeladen Slaaprobot gaat, afhankelijk van het gebruik, enkele dagen mee. We raden echter aan om de Slaaprobot iedere dag op te laden zodat je hem altijd kunt gebruiken.

2. Zet de Slaaprobot aan en voel de ademhaling

Eenmaal opgeladen zet je de Slaaprobot aan door op de middelste knop te drukken.

Het oranje licht volgt de adembeweging van de Slaaprobot. Deze gaat na 5 ademhalingen automatisch uit.

Houd de Slaaprobot vast en voel de beweging van de ademhaling met je handen. Volg het ritme en ontspan.

3. Probeer ‘m overdag en ontspan

Wist je dat je de Slaaprobot ook overdag kunt gebruiken? Ga eens op de bank zitten met je Slaaprobot en kom tot rust. Ook vóór het slapen gaan heeft de Slaaprobot een ontspannend effect.

4. Slaap met de Slaaprobot

Houd de Slaaprobot vast op de manier die jij prettig vindt. De Slaaprobot kan jouw ademhaling meten en zich hierop automatisch aanpassen. In stap 6 van deze Quick Start Guide vind je meer over het instellen van je persoonlijke voorkeuren in de mobiele app.

5. Ontdek andere functies

Batterijniveau controleren

Druk op de ‘batterij knop’ om te controleren of de Slaaprobot nog voldoende is opgeladen. De vier lampjes geven een indicatie van het batterijniveau (plaatje toevoegen).

De Slaaprobot uitzetten

Door kort op de aan-uitknop te drukken, zet je de Slaaprobot uit.

Programma pauzeren

Houd de aan-uitknop één seconde ingedrukt om de robot te pauzeren. Met een korte druk op deze knop hervat het programma zich.

Audio regelen

Houd de plus- of minknop kort ingedrukt om het volume te veranderen. Wanneer je plus- of minknop één seconden indrukt ga je het vorige (-) of volgende (+) nummer in je afspeellijst.

6. Stel je voorkeuren in met de mobiele app

Installeer de mobiele app om de instellingen van de Slaaprobot aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. In de app verander je de ademhaling of kies je rustgevende muziek en geluiden. Verder zet je met de app de laatste software op je Slaaprobot.

De mobiele app handleiding
Hoe update ik mijn Slaaprobot?

Kom je er niet uit?

Neem gerust direct contact op via de chat in onze app of bel ons. We helpen je graag verder:

• Je kunt ons bereiken via de chat door rechtsonder op het lichtblauwe icoon te klikken
  • Of bel ons op 010-8994105 of stuur ons een e-mail naar info@somnox.nl.