Arrangement med Deltager
Tips og informasjon
Hvordan sette opp eller lage QR-kode for å dele ditt arrangement
Hvordan sette opp eller lage QR-kode for å dele ditt arrangement

Hvordan sette opp/lage QR-kode

Therese Kvalvåg avatar
Skrevet av Therese Kvalvåg
Oppdatert over en uke siden

Dersom du har en Google konto kan du hente ned en tilleggstjeneste fra google som heter QR Code Generator.

1. Du kan klikke her for å komme til siden for å få tilgang til funksjonen som du må hente ned til din google konto for å få tilgang til denne funksjonen. Her skal du kunne trykke Legg til i chrome som vist under:

2. Når den er lagt til i Chrome så kan du trykke Gå til nettstedet. Nå får du opp verktøyet hvor du lager QR-koden. Trykk på URL som står i grønt. Her legger du inn linken til det du ønsker å knytte QR-koden mot (påmelding til arrangement, innmeldingsskjema, hjemmesiden, en nyhet, et menypunkt fra hjemmesiden etc.).

3. Trykk deretter Save over QR-koden. Legg inn filnavn, huk av for PNG og trykk Save. Nå lastes den ned lokalt på PCen eller Macen. Denne PNG-filen kan du nå legge inn på den flyeren som du lager som skal distribueres.

Når denne nå er klar så kan man printe ut flyers og henge opp der man ønsker. Da kan hvem som helst skanne denne QR-koden med sin mobiltelefon og hente opp det som ligger registrert.

NB: Husk at dersom man endrer linken som ligger på QR-koden må man også endre flyersen ettersom QR-koden endrer seg dersom du endrer innholdet.

Om du ønsker å lage flere QR-koder kan du det, da finner du ikonet for puslebiten helt oppe i høyre hjørnet på nettleseren Google Chrome, og trykker der. Eller du går inn på linken som ligger i punkt nr 1 i denne forklaringen og trykker Gå til nettsted.