Medlemshåndtering
Rapporter
Gjør CSV rapporter om til Excel-filer
Oppdatert over en uke siden

Ved nedlasting av CSV får man en komprimert fil. Denne CSV filen kan du gjøre om til en tabellvisning i Excel. Og det gjør du på følgende måte:

Dersom du har WINDOWS:

1. Last ned CSV-filen du ønsker å konvertere.

2. Åpne CSV-filen i Excel.

3. Klikk på Data øverst i menyfeltet.

4. Klikk deretter på Fra tekst/CSV og velg CSV-filen du akkurat lastet ned. Denne kan du finne blant nedlastinger. Dobbeltklikk på filen, alternativt kan du klikke på filen og trykke på Importer.

5. Du får nå opp en forhåndsvisning av filen. Klikk på last inn nederst.

6. Du skal nå ha fått opp filen i Excel-format og du kan nå lagre filen på vanlig måte.

7. Filen blir da automatisk lagret som en Excel-fil.

Dersom du har MAC:

1. Trykk deg inn på Excel.

2. Trykk på Fil øverst i programmet. Deretter Importer.

3. Du får nå opp en dialogboks hvor du skal velge hvilken type fil du vil importere, her velger du CSV. Trykk Importer.

4. Deretter får du opp mappestrukturen lokalt fra PCen din. Velg filen du lastet ned fra Spoortz.

5. Så får du frem en ny dialogboks hvor du huker av for Skilletegn og velger Unicode (UTF-8) i nedtrekksmenyen, og deretter trykker Neste.

6. Nå skal du velge Komma, og du kan ta bort Tabulator som valg. Trykk så Fullfør.

7. Deretter kan du trykke OK (dersom du får opp noe mer her).

Nå har du konvertert CSV filen til en lesbar tabell i Excel. Dersom du har Mac vil CSV-filen automatisk legge seg som tabell i programmet Numbers om du har dette.