(NY) Endre størrelsen/justering av forsidebilde

Endre størrelsen/justering av forsidebilde

Therese Kvalvåg avatar
Skrevet av Therese Kvalvåg
Oppdatert over en uke siden

Du kan nå selv bestemme størrelsen på bildet som ligger på toppen av hjemmesiden, det som kalles forsidebilde:

1. Velg rollen Designer.

2. Gå til Farger/Stiler.

3. Finn nedtrekksmenyen som heter Øvrige innstillinger.

4. Du kan justere på tre forskjellige ting: høyde, justering horisontalt, justering vertikalt.

5. Standardene er satt til: 500 piksler, sentrert og sentrert.

HØYDE:

Dersom du ønsker en annen høyde enn standard, så kan du endre den både større og mindre.

1. Velg Toppbilde: Høyde i nedtrekksmenyen.

2. Skriv inn antall piksler du ønsker i den hvite boksen under.

3. Trykk Lagre.

4. Dersom du vil tilbake til default fjerner du teksten og trykker Lagre.

Forsidebilder med 500 piksler i høyden:

Forsidebilder med 300 piksler i høyden:

JUSTERING HORISONTALT:

Dersom du ønsker at motivet i bildet ditt skal justeres horisontalt kan du også endre dette og valgene du har er: left, center eller right.

1. Velg Toppbilde: Juster horisontalt.

2. Skriv inn i feltet det du ønsker; left eller right (center er default).

3. Trykk Lagre.

4. Dersom du vil tilbake til default fjerner du teksten og trykker Lagre.

Forsidebilde med justering left, her får du mer av bildet til venstre for motivet:

Forsidebilde med justering center, bildet sentreres:

Forsidebilde med justering right, her får du mer av bildet til høyre for motivet:

JUSTERING VERTIKALT:

Dersom du ønsker at motivet i bildet ditt skal justeres vertikalt kan du også endre dette og valgene du har er: top, center eller bottom.

1. Velg Toppbilde: Justering vertikalt.

2. Skriv inn i feltet under nedtrekksmenyen hva du ønsker: top eller bottom (center er default)

3. Trykk Lagre.

4. Dersom du vil tilbake til default fjerner du teksten og trykker Lagre.

Forsidebilde med justering top, her får du mer av bildet over motivet:

Forsidebilde med justering center, bildet sentreres:

Forsidebilde med justering top, her får du mer av bildet under motivet: