Wat is SMS marketing?
In deze module kunnen Sms-berichten worden verzonden naar je gasten. Je kan zo snel en gemakkelijk een leuke actie of korting versturen om in contact te komen met je gasten. De filtermogelijkheden zijn vergelijkbaar met die van een e-mail of coupon. Deze tool zal echter automatisch de telefoonnummers gebruiken in de profielen i.p.v. de e-mailadressen.

Hoe verzamel ik telefoonnummers?
Om een SMS te verzenden heb je telefoonnummers nodig. Om telefoonnummers op te kunnen slaan, moet de login methode ‘SMS’ wel worden ingeschakeld. Dit kan bij ‘Instellingen’ - ‘Login methoden’.
Het inloggen via SMS gebeurd door middel van een verificatiebericht. Dit is een SMS met daarin een unieke code. Deze code geeft toegang tot de gratis wifi. Hiermee wordt tevens het telefoonnummer geverifieerd en weet je zeker dat het telefoonnummer in gebruik is.

Wat heb ik aan SMS marketing?
Het grote voordeel van een SMS-bericht t.o.v. een e-mail, is dat een SMS-bericht vrijwel altijd wordt geopend. Hierdoor wordt bijvoorbeeld een link in dit bericht veel vaker bekeken. Een SMS-bericht is daarnaast ook erg persoonlijk.

Hoe verstuur ik een SMS?
Voor het versturen van SMS-berichten zijn credits nodig. Deze kunnen worden aangeschaft in de ‘Wallet’. De wallet is te vinden onder ‘Instellingen’ in het dashboard. 1 credit staat gelijk aan 1 SMS.

1. Klik in de menubalk aan de linkerkant op 'Marketing', dan op 'SMS marketing'.

2. Klik op 'SMS campagne maken'

3. Schrijf in het telefoonscherm je bericht (zie afbeelding)

4. Maak een selectie van ontvangers

5. Als je jouw SMS wilt testen, kan je een test naar je eigen telefoon sturen. Let op, dit kost 1 credit per test SMS

6. Verstuur jouw SMS

Zo verstuur jij binnen een paar minuten een leuke SMS die vrijwel iedereen opent.

Mocht je nog vragen hebben over de SMS marketing, dan kun je ons altijd een berichtje sturen.