Wanneer verloopt de facturatie via Springest?

• In de mail met inschrijving staat vermeld dat facturatie via Springest gaat
  • In de inschrijving zit een knop "Klik hier om te uploaden".

De inschrijving vinden

De inschrijvingspagina bekijkt u via de link in de mail of via het oogje in het Leads & Inschrijvingen overzicht.

Vervolgens ziet u alle informatie om de factuur correct op te maken.

Factuur opmaken

Om een factuur in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk dat deze 4 punten kloppen:

1. Het inschrijfnummer van de inschrijving via Springest. U vindt dit in de details van de inschrijving in de Admin.
  2. Het bedrag (en BTW) van de cursus komt overeen met het bedrag (en BTW) in de admin (wat te doen als de prijs van de inschrijving niet klopt?).
  3. Het juiste adres. Het adres verschilt per organisatie, het juiste adres staat vermeld bij de inschrijving onder 'Factuurgegevens'. Let op dat u niet het adres van de deelnemer gebruikt.

Factuur indienen

Let op: Het is niet de bedoeling dat u de factuur rechtstreeks naar de klant stuurt. Zo'n factuur komt bij hen dan dubbel in het systeem te staan, en u moet een creditfactuur aanmaken om dit recht te trekken. Bovendien levert het vaak verwarring op, en dat komt een spoedige betaling niet ten goede.

1. U vind de juiste inschrijvingspagina (zie hierboven hoe)
  2. U klikt op 'Klik hier om te uploaden'
  3. U laadt uw factuur (PDF bestand)
  4. U controleert en vinkt alle 3 de vinkjes aan
  5. U vult uw factuurnummer in
  6. Optioneel: U vult uw betalingskenmerk in. Deze wordt bij de betaling genoemd.
  7. U klikt op uploaden.
  8. De verwachte betaaldatum verschijnt (meer informatie over het Springest Go facturatie proces)

Binnen een paar dagen controleert Springest de factuur op de punten die u heeft aangevinkt: inschrijfnummer, prijs en factuuradres. U ontvangt een mail als de factuur niet juist is.

Screencast van het upload proces

Let op: Voor inschrijvingen van NS moet bij de deelname status worden aangepast bij het uploaden van de factuur. Op die manier heeft NS namelijk volledig overzicht over de voortgang van haar medewerkers. Op korte termijn zal dit ook voor Eneco en BAM het geval zijn. Lees hier hoe u dat doet.

Let op: Als het om een groepstraining gaat kunt u de factuur pas uploaden als alle deelnemers zijn ingeschreven (het maximaal aantal deelnemers) of als de startdatum geweest is.

Vragen of feedback?

Neem dan contact met ons op via support@springest.nl. Wij staan u graag te woord!