FAQ & Best practices
Marketing
Hoe mail ik bezoekers van evenementen?

Ticketkopers zoeken in Contacts

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stager beschikt over uitgebreide mogelijkheden om groepen ticketkopers op basis van bezochte events te vinden. Maak doelgroepen op basis van events en ticket types via Marketing - Contacts - Audiences.

Je zoekt op tickets gekocht voor event, gescand voor event of juist niet gescand. Je kan daarnaast ook nog zoeken op ticket type of aantallen.

Audience

Om alle ticket kopers voor een specifiek event te vinden, maak je een nieuw audience aan en kies je de volgende waarden:

Tickets - Bought for event - For one or more - [Naam event]

Via het zoekveld voeg je events toe aan de lijst met evenementen, waarvan je de ticket kopers wilt vinden. Dit kunnen ook evenementen zijn die nog moeten komen. Je kunt gecombineerde zoekopdrachten maken, bijv. bezoekers die naar evenement X en evenement Y zijn geweest, maar nog geen kaartje hebben gekocht voor evenement Z. Deze mensen kun je dan op de hoogte brengen van het aankomende evenement.

Via Bought tickets of type selecteer je één of meerdere ticket types, zoals bijvoorbeeld 'Early Bird', wanneer je alleen de bezoekers wilt vinden die een Early Bird ticket voor dit evenement hebben gekocht.

Lees hier meer over uitgebreide zoekopdrachten maken.

Mail sturen

Zodra je een doelgroep hebt geselecteerd, bijvoorbeeld ticket kopers van een specifiek evenement of periode, kun je hen direct een mail sturen via Stager. Onder de zoekregels kies je voor 'Show contacts' en je krijgt een lijst contacten die binnen de doelgroep vallen. Als je de bovenste box aanvinkt, selecteer je de volledige pagina. Vervolgens heb je de optie 'Select all' om alle contacten op onderliggende pagina's te selecteren.

Nadat je de contacten hebt aangevinkt, zie je onderin het scherm de optie om hen te mailen. Kies voor 'Email' om alle ticket kopers direct te mailen.

Voorbeeld

Ik wil ticket kopers vinden die tickets hebben voor één van een aantal geselecteerde shows, maar nog niet voor een aankomend concert. Ik wil hen mailen om dit concert onder de aandacht te brengen. Ik selecteer verschillende shows onder Bought for event - for one or more en het concert wat ik onder de aandacht wil brengen onder Bought for event - for none of.

Ik klik op Show contacts, alle contacten die uit deze zoekopdracht komen, stuur ik een mail met ticketlink voor dit concert

Lees hier meer over het versturen van gratis tickets met Stager. En als je gegevens wilt exporteren, dan vind je hier hoe je dat doet.