Starten met ticketverkoop

Alles wat je moet weten om online kaarten te verkopen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je start net met Stager en eigenlijk is er maar één ding dat je nu wilt doen. Je ticketverkoop starten! Dat begrijpen wij. Deze instructie vertelt je hoe je direct kunt beginnen met je ticket verkoop.

NOTE: Voor alle veranderingen die je toepast in Stager, moet je op de ‘Save’ knop klikken. Oftewel de ‘Save’ knop is je beste vriend.

Aanmelden bij Adyen

Voordat je tickets kan verkopen via Stager, moet de organisatie eerst aangemeld worden bij Adyen. Je opent direct via de Stager backstage een sub-merchant account. Ga naar Settings - Account - KYC en kies voor ‘Create a merchant account’. Doorloop de stappen van Adyen zodat je ticketgelden kan ontvangen.

Ticket types

Eerst voer je algemene ticket info in en daarna kun je tickets per evenement aan gaan maken. Stager inrichten doe je via Settings. Voor een snelle start met ticketverkoop is het voldoende om onderstaande stappen door te lopen.

Ga naar Settings - Ticketing - Ticket types en maak verschillende soorten tickets aan. Per ticket stel je in of het een 'Regular', 'Guest', 'Locked', 'Membership' of 'Group ticket' betreft. Voor meer informatie over de diverse ticket types, klik hier.

Bij VAT % vul je het wettelijk geldende BTW-percentage in voor het soort activiteiten waarvoor het ticket wordt aangeboden.

Je kunt servicekosten in rekening brengen voor verkopen via het web of aan de deur, deze bepaal je zelf en komen bovenop de prijs van de tickets die je instelt in het event. Het is ook mogelijk om een procentuele fee te rekenen of een combinatie daarvan. Servicekosten staan los van de prijsafspraak die je met Stager hebt gemaakt.

NOTE: De Door & Online Fees ofwel servicekosten die je hier invult, zijn inclusief BTW.

Event aanmaken

Een nieuw evenement maak je aan in Planning - Events. Klik rechts bovenin op ‘Add new’ of op ‘+ Add new event’ bij de dag dat het evenement plaatsvindt. Vervolgens vul je Main compleet in en zet je het evenement op 'Confirmed.' Wanneer een evenement een andere status heeft dan 'Confirmed', kunnen er geen tickets worden verkocht. Nadat je het scherm opslaat, verschijnen de andere tabbladen, waaronder Tickets.

Kaartverkoop starten

Je begint met het invullen van het Total number of tickets. Zodra je deze hebt opgeslagen, vul je per ticket categorie in welke tickets je wilt verkopen, tegen welke prijs en of deze in de ticketshop (Online) of aan de deur (Door) worden verkocht. Door op Edit details te klikken, kun je meer gespecificeerde info invullen per ticket type.

Lees hier verder over verschillende ticket types.

NOTE: Gebruik bij het bepalen van je prijzen een punt (.) en geen komma (,).

Ticket Image: Upload hier een e-ticket image die event specifiek is! Wanneer je hier niks upload, wordt de image gebruikt die je in Settings - Ticketing - Design hebt geüpload.

Ticket Info: Je kunt ook tekst toevoegen voor op het deur- en E-ticket. Bekijk altijd even de Sample Ticket om zeker te weten dat er geen tekst overboord valt.

Tickets kunnen nu worden verkocht!

Wil je nog meer weten over het opstarten van je kaartverkoop? Geen probleem, kijk bij het ticket tabblad.

Kies rechtsboven in het geel voor Get ticket link:

• Single event link: Deel de unieke URL voor alleen dit event. Bezoekers zien direct alle ticket types voor dit event.

• Ticket shop link: Zie alle events in een lijst die in deze ticketshop verkocht worden.

• Membership link: Deel deze link met members zodat zij eerst moeten inloggen en dan bij het juiste event terecht komen.

• Publication channel tracking links: Zie via welke automatische publicatiekanalen een ticketlink is gedeeld en hoeveel omzet dit heeft opgeleverd.

• Sales tracking links: Zie welke sales trackers er zijn aangemaakt voor dit event.

Kies naast de gele knop voor Quick links:

• Ticket management: Open de Ticket management pagina voor dit event met een lijst van alle stickets en statussen van de tickets.

• Guests: Open de Guests pagina voor dit event om gasten uit te nodigen met een gratis ticket of hen op de gastenlijst te zetten.

• Sales graphs: Klik door naar de verkoopgrafieken.

• Sales tracking: Klik door naar een overzicht van alle aangemaakte trackers zodat je kan bijhouden via welk online kanaal tickets verkocht worden.

• Affiliate sales info: Deel deze link met externe organizers/bookers/artiesten. Iedereen met deze link kan realtime de ticketverkoop volgen.