Ticketing
Tickets scannen
Ticket scannen aan de deur

Met welke apparaten kan je tickets scannen aan de deur

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je hebt tickets verkocht en gaat nu scannen aan de deur met de Stager app. Lees hieronder hoe je dat doet instelt en praktische tips.

Scan user

Elke user die kan inloggen in de Backstage omgeving kan ook in de app inloggen met dezelfde gegevens. Er kunnen meerdere personen met dezelfde gegevens inloggen in de app. Dus we adviseren om tenminste één scan user aan te maken die gebruikt kan worden aan de deur door meerdere personen tegelijkertijd.

Users geef je permissie om te kunnen scannen in Settings - Account settings - Users. Zet Ticket Scanning op Modify en deze User kan beginnen met scannen. Daarnaast zijn er meer permissies die van belang kunnen zijn, zoals Check-in guests.

Scannen met de app

Stager heeft een Scan app voor IOS en Android waarmee je snel en gemakkelijk tickets scant, de gastenlijst beheert en bezoekersaantallen inziet.

• Download de app hier in de App Store.

• Download de app hier in de Play Store.

Scannen verbruikt niet zo veel data, maar het gaat wel aanzienlijk sneller als je een exclusief netwerk gebruikt. Dus geen overbelast algemeen netwerk (bij festivals), maar liever een eigen wifi punt.

De app logt automatisch uit als het toestel waarmee je scant geen schermbeveiliging (PIN/patroon/vingerafdruk/etc.) heeft en het scherm uitgaat. Stel dus een algemene schermbeveiliging in om dit te voorkomen.

Lees hier meer over scannen met de app.

Tips

Tickets zijn als PDF te downloaden en kunnen worden geprint. Tegenwoordig kan vrijwel elke telefoon van een ander telefoonscherm de code uitlezen. De ene scanner/telefoon kan dat beter dan de andere. De enige manier om dat te checken is om daarmee te testen.

Om het makkelijker te maken aan de deur opent de bezoeker het ticket direct in de browser van de telefoon. Zij hoeven dan niet meer een PDF te downloaden, maar kunnen direct de pagina openen om de QR-code te laten zien.

Elk ticket heeft zowel een QR-code als een barcode. De QR-code wordt sneller uitgelezen door camera's.

Het is mogelijk om met een laptop met barcode scanner via USB te scannen. Dit is voornamelijk handig als je tickets verkoopt aan de deur met dezelfde laptop. Het is geen snelle manier om tickets te scannen.

Naast scannen met de app op een telefoon kan je ook scannen met een professionele scanner die barcodes uitleest. Neem voor advies over zulke apparaten contact op met Stager support.