Tickets verkopen aan de deur

Via welke routes je het beste tickets aan de deur kan verkopen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stager beschikt over een deurkassa module. Via Ticketing - Door Sales kun je deurtickets verkopen en reserveringen afhandelen. De kassa medewerker krijgt bij Settings - Account - User permissies om hier in te opereren. Als je wilt dat een medewerker alleen reguliere en dus geen speciale gratis of kortingstickets kan verkopen, dan zet je de permissie voor Door Sales (free and membership tickets) op None.

Bovenaan de pagina, kun je snel switchen tussen Sell tickets, Scan tickets, Guest List en My door sales. Dat is handig wanneer er maar één kassa medewerker is, die zowel deurtickets verkoopt, tickets scant, de gastenlijst afstreept en de eigen rapportages wilt inzien.

Het verkopen van deurtickets

Zorg ervoor dat er tickets voor deurverkoop beschikbaar zijn. Vink in het tabblad Tickets in het event bij de tickets die je aan de deur wilt verkopen 'Door' aan.

1. Selecteer het event waarvoor je een ticket wil verkopen.

Dit kan op twee manieren:

• Via de lijst met 20 aankomende events

• Of via het Search event veld rechtsboven voor events in het verleden of die niet in de lijst staan.

2. Klik op het ticket om het ticket aan de bestelling toe te voegen. Er verschijnt dan een order rechts in beeld. Haal een ticket van de bestelling af, door op de -knop te klikken achter het ticket in de order.

3. Tickets kunnen worden gekoppeld aan een contact, zodat je per bezoeker een bezoekhistorie bij kunt houden of tickets kunt mailen. Dit is optioneel.

• Zoek in Search for contacts rechtsboven en selecteer het juiste contact.

• Als de bezoeker nog niet in Stager staat, kan je deze invoeren via de optie + Create a new contact.

4. Tickets kunnen gemaild worden naar het contact als deze gekoppeld is aan een contact (zie stap 3). Vink 'Email ticket to contactnaam (e-mailadres)' aan, zodat deze gemaild worden als de bestelling definitief wordt.

5. Het afronden van een bestelling kan middels de twee buttons onderaan:

• Invoice: de bestelling wordt direct afgerond en geregistreerd als betaald per factuur.

• Cash: de bestelling wordt direct afgerond en geregistreerd als een contante betaling.

• Pin: de bestelling wordt direct afgerond en geregistreerd als een Pin betaling.

NOTE: Na een klik op 'Invoice'. ‘Cash’ of ‘Pin’ wordt de bestelling direct afgerond, en worden de tickets afgedrukt en/of gemaild. Kassapersoneel dient dus een duidelijke instructie te krijgen dat men deze knoppen pas aanslaat wanneer de betaling door de bezoeker daadwerkelijk is voltooid.

Gebruikersvoorkeuren

In het eerste scherm waar je het event kiest, kan je ook de eigen user voorkeuren beheren. Onder de lijst zie je de eigen print en scan voorkeuren. Rechts daarvan pas je deze aan middels de knop ‘Change’.

Scaninstellingen

Er wordt een verschil gemaakt tussen een ticket dat aan de deur wordt verkocht (Sales) en een ticket dat wordt gescand (Visitor). Als je deze twee handelingen op hetzelfde moment wilt laten plaatsvinden, vink je Scan tickets on sale aan.

Voorbeeld: Wanneer de kassa verkooppunt én controlepunt is, kopen klanten een ticket aan de deur en gaan meteen naar binnen. De tickets worden niet op een andere plek nog gescand. Vink in dit geval Scan tickets on sale aan. De klanten worden geregistreerd als bezoeker op het moment dat het ticket wordt verkocht. Bij Ticket Management is het scanned on tijdstip gelijk aan het tijdstip van verkoop.

NOTE: Zet Scan tickets on sale nooit aan voordat het event begint. Voor tickets die aan de deur zijn verkocht in de voorverkoop geldt namelijk ook de Scan tickets on sale functie. Tijdens het evenement zal worden aangegeven dat het ticket niet geldig is omdat het al gescand is tijdens de verkoop op het voorverkooppunt.

Printerinstellingen

Per gebruiker geef je aan welke printinstelling gebruikt wordt. Je kunt kiezen tussen het uitprinten van een gewoon deurkaartje, een e-ticket op A4 (super handig voor bijvoorbeeld voorverkoop wanneer er geen Boca printer of bonprinter beschikbaar is) of juist geen printje, omdat je een stempel zet op de hand van je bezoekers of je de tickets mailt.

Ter controle verschijnt bij Tickets - Door Sales de melding Printing disabled en/of Not scanning tickets on sale.