Online membership tickets bestellen

Membership of guest tickets online bestellen in de ticketshop

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Contacten met een Membership kunnen via het web Guest en Membership tickets aanschaffen, ofwel gratis tickets of tickets met korting.

Inloggen in de ticketshop

Wanneer contacten tickets bestellen in de ticketshop, dienen zij eerst ingelogd te zijn. Stager herkent de ticket koper aan het mailadres en kan op basis daarvan de juiste Guest of Membership tickets aanbieden. Inloggen doen ze door linksboven op het menu-icoon te klikken - Login.

Na het inloggen kan de ticket koper weer via het menu naar de optie Tickets kopen en vervolgens het gewenste event zoeken, waar nu naast de reguliere tickets ook guest en/of membership tickets verschijnen.

De tickets zijn alleen zichtbaar wanneer:

• De ticket koper is ingelogd in de ticketshop.

• De ticket koper het juiste membership heeft.

• Het membership geldig is tot tenminste één dag na het event waarvoor tickets worden gekocht.

• Het maximaal aantal tickets van het membership nog niet is bereikt.

• De membership of guest tickets online worden aangeboden in het event.

Ticket types

Er zijn twee typen van tickets die je kan toekennen aan een contact - 'Membership' en 'Guest'. De membership tickets gebruik je als de membership-houder tickets eerder mag kopen of goedkopere tickets mag kopen. De membership op een guest ticket gebruik je als deze tickets altijd gratis zijn.

NOTE: Je kunt je contacten ook een directe login link toesturen voor gratis of kortingstickets van een bepaald evenement of van de ticketshop. In het event ga je naar 'Share ticket link' en je gebruikt de membership link.

Tickets downloaden

Als het contact alleen een gratis Guest ticket reserveert en er geen order fee is ingesteld in Settings - Ticketing - Ticketing defaults wordt het betaalvenster overgeslagen en kan het ticket direct worden gedownload.

Tickets gedownload in de ticketshop gelden als toegangsbewijs. Als er gebruik wordt gemaakt van een persoonlijke barcode op bijvoorbeeld een ledenpas, dan kan deze gebruikt worden om toegang te krijgen tot een evenement. Met een membership op Guest tickets die aan de deur 'verkocht' worden kan een member deze barcode laten scannen. Stager herkent de membership en in de app kunnen deze members ingecheckt worden. Dit werkt niet als zij al eerder in de ticketshop gebruik hebben gemaakt van de membership om een ticket te downloaden. In dat geval dienen zij het gedownloade ticket te gebruiken voor entree.

NOTE: Als vrijwilliger bijvoorbeeld voor een poppodium mag je bij geselecteerde concerten gratis naar binnen en mag je 2 vrienden gratis meenemen. Je hebt dan een membership voor 'Vrijwilligerstickets' met een maximum van 3 per evenement. Als je online inlogt en je download al 3 tickets, dan moet je deze gebruiken om naar binnen te gaan. Als je 1 ticket download, dan kan je aan de deur met je ledenpas nog 2 vrienden naar binnen laten gaan, mits daar nog capaciteit voor is.