Ticketing
Ticket sales beheren
Het 'Ticket management' scherm

Details van elk ticket in het Ticket Management

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via Tickets - Ticket Management vind je een overzicht van alle tickets, verkoopstanden van het evenement en hoeveel mensen er al binnen zijn (Scanned), uitgesplitst naar ticket type en web / door sales.

Kies bovenaan het scherm het juiste event of klik per event op het 'Tickets' tabblad via 'Quick links'.

Tabel

In de table bovenaan het scherm zie je in een overzicht de aantallen en statussen per ticket type.

In het eerste deel zie je verkochte ticketaantallen:

• Online; dus aantal tickets verkocht via de ticketshop.

• Door; aantal tickets aan de deur verkocht. Voor gastentickets geldt dit type ook als je deze per mail verstuurd of mensen op de gastenlijst zet.

• Total sold; het totaal aantal tickets met de verkoop status 'Sold'.

Het tweede deel toont de status van de tickets:

• Refunded; het aantal tickets die handmatig of automatisch zijn gerefund. Bij een refunded ticket is de omzet terug naar de ticket koper, het ticket kan nog steeds geldig zijn.

• Blocked; het aantal tickets dat is geblokkeerd. Geblokkeerde tickets zijn niet meer geldig en kunnen niet gescand worden. Een geblokkeerd ticket hoeft niet gerefund te zijn.

• Swapped; het aantal geswapte tickets. Tickets kunnen via TicketSwap doorverkocht worden. Als de TicketSwap integratie niet is uitgeschakeld, wordt er een nieuw ticket aan de nieuwe ticket koper geleverd. Lees hier meer over TicketSwap.

• Reserved; het aantal gereserveerde tickets. Tickets worden gereserveerd als mensen deze selecteren in de ticketshop in hun mandje. Ze worden ook gereserveerd voor de gastenlijst.

Het laatste deel van de tabel toont bezoekinfo:

• Valid; toont het totaal aantal geldige tickets in omloop, zoveel bezoekers kan je dus verwachten.

• Scanned; het totaal aantal gescande tickets. Deze info kan je ook terugvinden in de app.

Lijst tickets

Onder de tabel staat de lijst met alle tickets voor dit event. Dan zijn tickets die al zijn verkocht, maar kunnen ook gereserveerde tickets zijn die nog worden afgerekend of aangemaakte tickets die nog gebruikt kunnen worden.

De zoekfunctie bovenaan gebruik je om snel te zoeken naar bepaalde order of tickets. Deze pagina laadt niet alle tickets in het geval van grote aantallen. Scroll helemaal naar benden en klik op 'Load more' om de lijst uit te breiden.

Klik door op de blauw status, het ordernummer of de naam van het contact om meer details te zien.

Selecteer een ticket om er een handeling mee uit te voeren:

• Cancel door reservation is om tickets die handmatig gereserveerd zijn weer vrij te geven.

• Refund gebruik je voor tickets die zijn betaald maar waarvan het geld teruggegeven wordt. Kies of je zelf handmatig via de bank de tickets refund of dit automatisch via Stager wilt doen. Het ticket blijft nog wel geldig, tenzij je dit ook blokkeert. Lees hier meer over het refunden van tickets.

• Scan gebruik je om barcodes handmatig in te scannen. Je doet dit gewoonlijk met de Stager app, maar kan ook in het Ticket Management de betreffende tickets opzoeken en inscannen. Tevens is het mogelijk om tickets te selecteren en te ontscannen. Handig als je per ongeluk contacten hebt ingescand of als je wilt dat bezoekers hetzelfde ticket meerdere malen kunnen gebruiken.

• Block gebruik je wanneer je een ticket ongeldig wilt verklaren. Block een ticket als je het ticket gerefund hebt, in geval van een foutieve verkoop die gecorrigeerd moet worden, ontdekte fraude, een zwarte lijst of andere redenen waarom een ticket of persoon niet mag binnenkomen. Bij het scannen wordt aangegeven dat het ticket niet geldig is omdat het is geblokkeerd. Het geblokkeerde ticket wordt weer vrijgegeven voor de verkoop.

Je kunt een Comment toevoegen als je een refund doet of een ticket blokkeert, om vast te leggen waarom een ticket teruggestort is. Leuk voor de accountant ;-) Dit commentaar is terug te vinden in op de Ticket Details pagina van ieder afzonderlijk ticket.

Refund, Block en Scan zijn weer ongedaan te maken door op Undo refund, Undo Block of Unscan te klikken.