Events aanmaken

Hoe kan je de kalender het makkelijkst vullen met events

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via Settings stel je Stager zo in dat het past bij de werkwijze van eigen organisatie. Is dit nog niet gedaan? Doe dat eerst om verder te kunnen gaan met het inplannen van events.

Een nieuw event wordt aangemaakt door in de kalender op een Add event te klikken. Je hebt dan vier opties:

• Event: Een regulier dag event aanmaken.

• Calendar note: Een notitie in de agenda, zonder dat daar een heel event aan hangt.

• Multi-access event: Een event group (paraplu) aanmaken, waarmee je meerdere events aan elkaar koppelt.

• Event by template: Vanuit een template een event aanmaken. Alleen beschikbaar in het Awesome pakket.

Je kan ook op de juiste dag op ‘+ Add new event’ te klikken. Vervolgens kom je op de pagina Events - Main die je in moet vullen. Pas nadat er op Save is geklikt staat het evenement in de kalender en verschijnen de andere tabbladen.

Duplicate

Bij terugkerende events die lijken op een bestaand event kun je de Duplicate Main info knop gebruiken. Deze vind je wanneer je op de knop Actions drukt. De informatie die is ingevoerd bij Main wordt dan gekopieerd naar een andere datum.

Series

Als je met terugkerende events werkt zou je ook met series kunnen werken. Deze opties vind je in het Stager Awesome pakket en zorgt ervoor dat je de agenda efficiënter kan vullen en sneller werkt.

Door het tabje open te klikken, kan je meerdere events aanmaken in een serie. De serie zorgt ervoor dat veel info gekoppeld is binnen de reeks events. Lees hier meer over series.