Event series aanmaken

Voor film-, theatervoorstellingen of expo's

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij filmvoorstellingen, in het theater of bij exposities wil je soms hetzelfde evenement aanmaken voor meerdere dagen en tijdstippen. Dezelfde film wordt immers meerdere keren in een week vertoond en een voorstelling wordt een paar dagen achter elkaar gespeeld. Een expo is in vele gevallen een paar weken dagelijks te bezoeken.

Een serie kopieert informatie zoals ingevuld bij Main, Publicity en Tickets en vult deze in bij nieuwe events die je aanmaakt. Om welke informatie het precies gaat, is te zien aan het serie icoon wat te vinden is voor een invulveld.

Series aanmaken

Je maakt eerst een evenement aan op de gebruikelijke wijze. Vervolgens scroll je op het Main tabblad naar beneden naar de knop ‘Series’ en open je dit menu met de gele pijl. Je kunt dan met de gele knop ‘+ Create event in series’

Alle evenementen die onderdeel zijn van een serie, kun je herkennen aan een nieuw icoontje van een ketens. Dit icoontje zie je terug in de eventnaam.

Series aanmaken met event templates

Je kunt ook series maken door event templates te gebruiken. Je gebruikt deze sjablonen voor terugkerende evenementen om tijd te besparen. Je maakt een event template via Settings - Planning - Event templates.

Selecteer Recurring achter Event type. Voer nu in vanaf wanneer de terugkerende evenementen starten, op welke datum ze eindigen en op welke dagen tussen deze twee data de terugkerende evenementen plaatsvinden. Selecteer vervolgens Link events as series om de gebeurtenissen samen te voegen tot een series..

Velden wijzigen

Wijzigingen doe je per invulveld in plaats van voor de hele pagina in één keer. Klik op de knop Edit series op het tabblad Main, Publicity, of Tickets. Je selecteert vervolgens alle velden die je gaat aanpassen, maakt de aanpassingen en selecteert Save for all events in series. Nu overschrijf je alleen de aanpassingen in de geselecteerde velden, en blijft alle overige ingevulde informatie van de evenementen in de series hetzelfde.

Je hebt bijvoorbeeld 5 evenementen in een serie, maar je wil alleen de production start en production end aanpassen zonder elke pagina te overschrijven. Om dit te doen selecteer je alleen production start en production end, maakt de aanpassingen en klikt op Save for all events in series. Nu is de inhoud van elk evenement nog hetzelfde, met vernieuwde productie start- en eindtijden.