Net als bij Google Analytics kan je in Facebook conversies meten. Dit gaat via de Facebook Pixel. De Facebook Pixel is een stukje code, waardoor Facebook data in kan laden. Deze pixel is gemakkelijk in je Stager account in te voeren. Zo kun je precies zien of je advertenties op Facebook ook daadwerkelijk tot ticket sales hebben geleid. In deze support post zetten we uiteen hoe dit in zijn werking gaat.

Het begint bij Facebook Business

Ga naar https://business.facebook.com en maak een account aan. Maak tevens een advertentieaccount aan voor je website. Om vervolgens conversies te meten heb je de Facebook Pixel nodig. Deze vind je onder ‘Advertentiebeheer’ op de volgende manier:

1. Klik linksboven op Advertentiebeheer en dan op ‘Alle hulpmiddelen’
  2. Vervolgens klapt het menu open en kun je onder ‘Meten en rapporteren’ klikken op ‘Pixels’
  1. Op de nieuwe pagina die opent, klik je onderaan op ‘Een pixel maken’
  2. Geef de pixel een naam, bijvoorbeeld: ‘Pixel van Stager’
  3. Klik dan op ‘Doorgaan’ en Facebook maakt je Pixel aan
  4. Dan opent er een nieuw menu, waarin je klikt op ‘Pixelcode handmatig toevoegen aan website’.
  5. Onder punt twee vind je de Facebook Pixel Code, je hoeft hier alleen het cijfer uit te halen dat je vindt achter ‘init’ op de volgende wijze: ‘fbq(‘init’, ‘xxxxxxxxx’);
  1. Kopieer en plak het gehele script in een document, en haal hier alleen de cijfercode uit.
  2. Deze tien cijfers vul je in de achterkant van Stager in via Admin > Ticket Shops > All events > Facebook pixel id.
  3. Zo is jouw Facebook Pixel ingesteld in de achterkant van Stager en kun je dus de ticket sales meten die uit Facebook gekomen zijn.

De mogelijkheden met Facebook Pixel en Stager

Nu je Facebook met Stager hebt gekoppeld heb je meerdere mogelijkheden die je kunt instellen als conversie.

Stel, je bent aan het adverteren op Facebook voor een specifiek rockconcert. Dan kun je met Facebook bekijken hoeveel bezoekers de ticketpagina hebben bekeken, hoeveel er tot het betaaloverzicht zijn gekomen en wie er daadwerkelijk kaartjes hebben gekocht. Deze mogelijkheden kun je stuk voor stuk instellen als conversie.

Er zijn dus drie dingen die je kunt meten met de integratie van Facebook en Stager. Wanneer je de pixel instelt op Facebook, kun je deze mogelijkheden aanvinken:

1. Ticket selectiepagina bekijken: de bezoeker die vanuit Facebook kwam heeft gekeken op de tickets en prijzen pagina. Dit is de Facebook-trackparameter: ViewContent (inhoud weergeven)
  2. Betaaloverzicht bekijken: voordat de bezoeker overgaat tot aankoop, kan deze in het winkelmandje het betaaloverzicht bekijken. De tickets zijn geselecteerd maar de aankoop nog niet voltooid. Dit is de Facebook-trackparameter: InitiateCheckout (betaalproces starten)
  3. Tot verkoop overgegaan: deze bezoeker heeft het gehele conversie traject doorlopen en heeft een kaartje gekocht. Facebook-trackparameter: Purchase (aankoop). Extra informatie die mee wordt gegeven zijn value (waarde van de bestelling) en valuta (euro’s).

Facebook conversies zijn te zien in het advertising-dashboard van Facebook zelf. Dit zie je door de kolommen aan te passen in je dashboard, zoals te zien is in onderstaande afbeelding.

Je hebt ook de mogelijkheid om remarketing toe te passen binnen Facebook. Lees daarvoor het artikel over Facebook remarketing.

Facebook Pixel plaatsen met Google Tag Manager

Je kunt de Facebook Pixel ook plaatsen met Google Tag Manager. Dit kan door middel van een Facebook template. Je plakt in dit geval het Facebook pixel id dus niet in Stager. Dit loopt allemaal via Google Tag Manager.

Voor het plaatsen van de Facebook Pixel via Google Tag Manager heb je allereerst een Google Tag Manager account nodig. Heb je deze nog niet dan kun je hier lezen hoe je een Google Tag Manager account aanmaakt.

Wil je meer weten over adverteren binnen Facebook of andere mogelijkheden van online marketing met Stager? Lees dan onze andere artikelen.

Heeft u het antwoord gevonden?