De Facebook Pixel is een stukje code waardoor Facebook data in kan laden, zoals de bewegingen en acties van je ticket kopers en waarmee je dus conversie kunt meten. Conversies verschijnen in het Facebook Ads Manager account en in je Facebook Analytics dashboard en kan gebruikt worden om de effectiviteit van je conversie funnel te meten of om te zien of je advertenties op Facebook ook daadwerkelijk tot ticket sales hebben geleid.

Je kunt ook Google Analytics gebruiken in plaats van Facebook Analytics, afhankelijk van waar je het liefst mee werkt.

Het aanmaken van een Facebook pixel ID

Ga naar https://business.facebook.com en maak een account aan. Maak tevens een advertentieaccount aan voor je website. Om vervolgens conversies te meten heb je de Facebook Pixel nodig. Deze vind je onder ‘Advertentiebeheer’ op de volgende manier:

1. Klik linksboven op 'Advertentiebeheer' en dan op ‘Alle hulpmiddelen’
  2. Vervolgens klapt het menu open en kun je onder ‘Meten en rapporteren’ klikken op ‘Pixels’.
  3. Op de nieuwe pagina die opent, klik je onderaan op ‘Een pixel maken’
  4. Geef de pixel een naam, bijvoorbeeld: ‘Pixel van Stager’
  5. Klik dan op ‘Doorgaan’ en Facebook maakt je Pixel aan
  6. Dan opent er een nieuw menu, waarin je klikt op ‘Pixelcode handmatig toevoegen aan website’.
  7. Onder punt twee vind je de Facebook Pixel ID, je hoeft hier alleen het cijfer uit te halen dat je vindt achter ‘init’ op de volgende wijze: ‘fbq(‘init’, ‘xxxxxxxxx’);

Nu zijn er twee manieren om te gaan meten met de Facebook pixel, afhankelijk of je werkt met Google Tag Manager of met Separate integrations. Lees hier wat het verschil is.

1. Google Tag Manager
    We hebben al een container voor je gemaakt waar je alleen nog maar je Pixel ID aan toe hoeft te voegen en dan ben je klaar. Lees hier hoe je dat doet.
  2. Separate integrations
    Je voegt het Facebook pixel ID toe in de backstage van Stager via Settings - Ticketing - Ticket Shops - Separate integrations - Facebook pixel id. Wij hebben alles al voor je ingesteld en het meten kan meteen beginnen!
    Wil je de resultaten in zien via Google Analytics, koppel deze dan ook aan je Stager ticket shop.

In beide gevallen, of je nou met Google Tag Manager of met Separate integrations werkt, wordt van elke voltooide bestelling data bijgehouden

• Het totaalbedrag van de bestelling (inc. btw)
  • Lijst met tickets in de bestelling, per ticket type (early bird/ regular ticket, etc)
  • Aantal van een type tickets in de bestelling
  • Id van het type ticket
  • Ticketprijs (inc btw)

Wat wordt er gemeten met de Facebook Pixel en Stager?

In het geval dat je werkt met Google Tag Manager is onderstaand niet van toepassing. Deze instellingen zijn al voor je ingeregeld via de container van GTM.

Nu je Facebook met Stager hebt gekoppeld via Separate integrations heb je meerdere mogelijkheden die je kunt instellen als conversie.

Stel, je bent aan het adverteren op Facebook voor een specifiek rockconcert. Dan kun je met Facebook bekijken hoeveel bezoekers de ticketpagina hebben bekeken, hoeveel er tot het betaaloverzicht zijn gekomen en wie er daadwerkelijk kaartjes hebben gekocht. Deze mogelijkheden kun je stuk voor stuk instellen als conversie.

Facebook Ads account

Er zijn drie dingen die je kunt meten met Facebook Ads. Wanneer je de pixel instelt op Facebook, of wanneer je bij Campaigns klikt op 'kolommen aanpassen', kun je deze mogelijkheden aanvinken:

1. Ticket selectiepagina bekijken: de bezoeker die vanuit Facebook kwam heeft gekeken op de tickets en prijzen pagina. Dit is de Facebook-trackparameter: ViewContent (inhoud weergeven)
  2. Betaaloverzicht bekijken: voordat de bezoeker overgaat tot aankoop, kan deze in het winkelmandje het betaaloverzicht bekijken. De tickets zijn geselecteerd maar de aankoop nog niet voltooid. Dit is de Facebook-trackparameter: InitiateCheckout (betaalproces starten)
  3. Tot verkoop overgegaan: deze bezoeker heeft het gehele conversie traject doorlopen en heeft een kaartje gekocht. Extra informatie die mee wordt gegeven zijn value (waarde van de bestelling) en valuta (euro’s).
    Facebook-trackparameter: Purchase (aankoop).

Facebook conversies zijn in Facebook Ads manager te zien bij 'Campaigns'. Dit zie je door de kolommen aan te passen bij Campaigns, zoals te zien is in onderstaande afbeelding.

Je hebt ook de mogelijkheid om remarketing toe te passen binnen Facebook. Lees daarvoor het artikel over Facebook remarketing.

Heeft u het antwoord gevonden?