FAQ & Best practices
Marketing
Afbeeldingen toevoegen aan tekstblok

Een afbeelding tussen platte tekst

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stuur leuke foto's of afbeeldingen met mailings mee via het Image component. Ook in de Single en Double column kies je de afbeelding direct vanaf de computer.

Wil je dit via het Free Text en Intro block doen, dan moet je de afbeelding eerst extern uploaden. Hiervoor gebruik je het icoontje Insert a picture in Create Mailing. Daarnaast gebruik je onderstaande manier ook voor de ticket download mail.

Afbeeldingen toevoegen in een Free Text of Intro block:

• Upload het bestand eerst op een externe plek, zoals een toegankelijke server of een image hosting platform (bijv. Postimage).

• Kopieer de directe link naar het bestand naar je klembord. Deze URL moet eindigen met de naam van je bestand en de bestandsextensie (meestal is dit .jpg of .png).

• Ga in de mailtekst naar de plek waar je het plaatje in wilt voegen en klik op het icoontje van de afbeelding. Deze bevindt zich in de balk met tekstopmaak tools en heet Insert a Picture

• De volgende tekst verschijnt: ![](image-url)

• Vul tekst in tussen de twee [...], bijvoorbeeld omschrijving van de afbeelding. Wanneer je hier geen tekst in vult, doet de link het niet.

• Vul de directe link van de afbeelding (de link begint met https:// en eindigt op .jpg of .png) tussen de (...).

Een werkende link ziet er bijvoorbeeld zo uit:

![Kattenplaatje](https://i.postimg.cc/D0X1Q2Bg/Kattenplaatje.jpg)

Afmetingen

Het plaatje wordt getoond met de afmetingen waarop je het plaatje aanbiedt op de externe server. Maak het plaatje dus niet te groot - voor mails zijn plaatjes met een breedte van 500 - 600 pixels prima.