Stager settings
Integrations
Stager integreren met MailChimp

Nieuwe ticket kopers direct laten inschrijven voor je MailChimp lijst

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om opt-in aanmeldingen via Stager door te sturen naar MailChimp. Deze opt-in is alleen zichtbaar als nieuwe contacten zich registreren. Veranderingen of uitschrijvingen worden niet gesynchroniseerd.

Hoe stel je je MailChimp gegevens in bij Stager?

Om Stager te koppelen met MailChimp heb je je "MailChimp API key" en "MailChimp list ID" nodig. Je krijgt die door in te loggen bij MailChimp met je MailChimp account en klik bovenin op "Audience". Kies voor "Manage Audience - Settings" van de lijst die je wilt gebruiken. Vervolgens klik je op "Audience name and defaults". Hier zie je aan de rechterkant de list ID code. Kopieer en plak deze code in het Stager veld 'MailChimp list ID'.

NOTE: Stager communiceert alleen e-mail, voornaam en achternaam met MailChimp. Als je in je MailChimp list extra velden aanmaakt (of aangemaakt hebt), en deze staan aangevinkt dat ze REQUIRED zijn, kan dat fouten opleveren met Stager. We raden daarom af ze op required te zetten.

De API code vind je bij je account gegevens. Klik rechtsboven bij MailChimp op je (bedrijfs)naam en vervolgens op "Account". Op de account pagina klik je op "Extras" en "API keys". Hier kan je een nieuwe creëren of een bestaande gebruiken. Kopieer en plak deze code in het Stager veld 'MailChimp API key'.

Waar plak ik die codes?

Ga naar Settings - Integrations - MailChimp. Plak hier de "list ID" en "API key" op de juiste plek.

We schieten standaard de voornaam en achternaam in MailChimp in de standaardvelden met de naam FNAME en LNAME die MailChimp aanmaakt. Mocht je namen van deze velden hebben aangepast, dan weet Stager niet op welke manier de naam moet worden ingeschoten in MailChimp. Je kunt dan de aangepaste veldnamen van MailChimp in Stager invoeren zodat Stager weet hoe de complete naam moet worden aangeboden. In MailChimp vind je deze veldnamen bij je "List", onder "Settings".

De ticket kopers die zich registreren via de Stager ticketshop krijgen nu de opt-in te zien. Wanneer ze dit aanvinken worden ze automatisch toegevoegd aan je MailChimp nieuwsbrief.

NOTE: Contacten hebben één kans om zich in te schrijven voor een Mailchimp nieuwsbrief, namelijk bij het registreren in de ticketshop. De opt-in is niet terug te zien wanneer iemand een ticket koopt. Uitschrijven gaat via de Mailchimp mailings en Stager houdt niet bij wie zich in- of uitschrijft.

Wil je dit liever wel? Gebruik dan de Stager mailing en maak je eigen opt-ins aan.