Hoe werkt Contacts?

Hoe kan je het makkelijkst het CRM-systeem gebruiken?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Marketing - Contacts is je complete relatiebeheersysteem. Contacten worden gekoppeld aan modules en functies van Stager en komen daardoor terug op verschillende plekken in het systeem. Een contact bestaat altijd uit een naam en een mailadres die uniek is in jouw Stager omgeving.

Nieuwe contacten

Contacten kunnen op zeven manieren in Contacts terecht komen. Dat is te zien aan de Source - helemaal onderaan de pagina van het contact.

• Newsletter: contact heeft zich geabonneerd op een nieuwsbrief via de inschrijfmodule van Stager.

• Websales: contact heeft een online ticket gekocht en een online ticket account aangemaakt.

• Manual: contact is door een Stager user handmatig ingevoerd.

• Import: contacten die in de database zijn geïmporteerd middels Contacts - Import.

• Guest list: contact is op de gastenlijst gezet met een mailadres en was nog niet bekend.

• TicketSwap: contact heeft via TicketSwap een ticket gekocht.

• Ticket import: Er zijn tickets geïmporteerd die gekoppeld zijn aan een mailadres en naam.

Contacten groeperen

Er zijn drie manieren om in Contacts je contacten te groeperen.

1. Door middel van contact types die worden aangemaakt bij Settings - Marketing - Contact Types.

2. Door middel van functies van medewerkers die worden aangemaakt bij Settings - Planning - Personnel roles.

3. Op basis van Interests die worden aangemaakt bij Settings - Marketing - Customer Interests.

Dit maakt het mogelijk om via Marketing - Contacts - Audience uitgebreide en verfijnde zoekopdrachten uit te voeren.

Vind bijvoorbeeld in één keer al je sponsors die van hardrock houden die je vervolgens kunt mailen of exporteren naar een Excel of CSV bestand. Of selecteer alle journalisten die over beeldende kunst schrijven.

NOTE: Je kunt meerdere contacten in één keer aanpassen met Bulk edit functie. Doe eerst een zoekopdracht en kies onderaan het zoekresultaat voor Add om informatie toe te voegen of Overwrite om informatie te overschrijven.