Marketing
Contacts
Exporteren van contactgegevens

Contacten en email adressen exporteren naar een Excel bestand

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Stager kun je al je contacten exporteren; ticket kopers, medewerkers, vrijwilligers, de hele mikmak! Zo kun je snel overzichten maken van verschillende contact soorten zoals bestuursleden, clubpas houders, (bar) vrijwilligers, bezoekers van evenementen, de mogelijkheden zijn oeverloos!

Exporteren contacten

Je bekijkt alle contacten via All contacts op de Marketing - Contacts pagina. Alle velden van Contact kunnen naar een Excel of CSV bestand worden geëxporteerd. Selecteer de contacten die je wil exporteren en klik op de knop met het gewenste export-formaat onderaan de zoekresultaten.

Wil je je export makkelijk bewerken? Kies dan voor Excel file, dan kan je vervolgens met Excel je bestand gemakkelijk inzien en bewerken. Kies voor CSV (Comma Separated Values) wanneer je je export ergens anders wilt importeren. CSV is een soort tekst bestand waarbij de gegevens met komma's zijn gescheiden. Het is een ingewikkelder formaat voor mensen, maar robots lezen het mega makkelijk uit.

NOTE: Ga je pasjes uitprinten met barcodes voor bijvoorbeeld vrijwilligers, medewerkers, lidmaatschap houders? Maak dan een export van je contact met je Membership, dit kan je doen via Audiences. In de export wordt namelijk het unieke contact ID meegegeven en de persoonlijke barcode toegevoegd.

Importeren contacten

Importeren van een bestaande relatiedatabase in Stager is ook mogelijk. Lees hier hoe