Stager app
Scannen met de app

Tickets scannen aan de deur

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stager heeft een scan app voor iOS en Android waarmee je snel en gemakkelijk tickets scant, de gastenlijst beheert en bezoekersaantallen inziet.

• Als je geen internetverbinding hebt, zie je een rode melding boven in beeld.

• Logt de app constant uit en moet je aan de deur telkens opnieuw inloggen? Stel een schermbeveiliging (PIN-code of figuur) in op het scanapparaat. De Stager app logt automatisch uit vanuit veiligheidsoverwegingen als het apparaat geen schermbeveiliging heeft.

• De app scant zowel barcodes als QR codes, waarbij de QR-code het snelst wordt gescand.

• Download hier de scan manual in PDF.

• Lees hier over de vereisten van de app.

Inloggen

Log in met je username en wachtwoord die je ook voor je Stager Backstage user gebruikt. Het is handig om een aparte scan user aan te maken en deze alleen alleen permissies te geven om te scannen. Dat doe je in Settings - Account - Users, permissie: 'Ticket scanning'. Dezelfde user login kan gebruikt worden voor meerdere scan apparaten tegelijkertijd.

Settings

Loop eerst altijd even de settings na, zodat deze precies staan zoals je wilt. Je stel hier in:

• Scan sounds
    Kies welk geluiden je hoort als een ticket ok/niet ok is.

• Camera mode scanner
    Als je scant met de camera van het apparaat, stel je hier in of je de voor- of achtercamera wilt gebruiken. De voorcamera gebruik je bij een scanzuil bijvoorbeeld.

• Check-in
    Stel hier in vanaf hoeveel minuten/uren/dagen je het event in de app ziet verschijnen voordat het begint.

• Kiosk
    Activeren hier de kioskmode voor scanzuilen. Met de kiosk mode actief zie je geen knoppen en kan het publiek niet zelf door de app navigeren tijdens het scannen. Je stelt het hier in op de camera of barcode scanner en stelt een pincode in om eruit te gaan. Dubbel klik tijdens het scannen op de blauwe balk bovenaan om de pincode in te kunnen voeren.

Scannen

Klik op Check-in in de app. Je ziet alle events die binnen het juiste aantal minuten/uren/dagen beginnen zoals ingesteld in de settings.

• Selecteer het juiste event of de juiste events. Je kan er meerdere tegelijkertijd scannen.

• Per event selecteer je de ticket types die je wilt scannen. Handig als je bijvoorbeeld parkeertickets hebt verkocht voor je festival, maar aan de parkeerplaats nog geen toegangstickets wilt scannen.

Klik op 'Start scanning' en je kan aan de slag. Er zijn nu vier opties bovenin de gele balk:

1. Camera

De camera wordt gestart en je kan zowel barcodes als QR-codes scannen. Er zijn drie soorten meldingen. Elke melding heeft een andere kleur en geluid:

• Rood: Barcode is niet OK. Een melding geeft aan waarom, zoals 'Barcode already scanned' of 'Barcode Unknown'.

• Blauw: Barcode is OK

• Foto popup: Een persoonsgebonden membership ticket laat ter controle de foto van de ticketkoper zien.

Elke scan krijgt een melding. De laatste melding blijft onder in beeld staan. Als je daarop klikt, zie je meer info van deze laatste scan. Klik rechtsboven op de drie streepjes in de blauwe balk om de lijst van afgelopen scanmeldingen terug te vinden. Dit zijn alleen de scanmelding van het apparaat waar je nu mee werkt en niet van de hele organisatie.

Scan een sample ticket als test. Het sample ticket download je via Settings - Ticketing - Design.

2. Barcode

De volgende optie in de gele balk is 'Barcode'. Je gebruikt dit voor infraroodscanners die vaak geen camera hebben, externe USB scanner of Bluetooth scanners. Over het algemeen scant een barcode scanner sneller dan een camera.

NOTE: Gebruik je een Honeywell scanner, geef de app dan GEEN permissie voor de camera. Het apparaat schakelt dan de infrarood scanner uit.

Selecteer het invoerveld en begin met scannen. In sommige gevallen zal je handmatig op de gele 'Check the code' knop moeten drukken. Klik op de 'Hide keyboard' knop om het eigen toetsenbord van het apparaat te verbergen.

3. Contact

In deze lijst vind je alle namen van de mensen die een ticket hebben gekocht of ontvangen. Je kan op naam zoeken en hen inchecken zonder ticket te scannen. Dat is handig als iemands telefoon is uitgevallen/scherm kapot is/geprinte ticket verkreukeld/etc.

Het oorspronkelijke ticket van dit contact wordt daar ongeldig mee gemaakt.

4. Guests

Onder de laatste optie zie je de gastenlijst. Zoek op naam of scroll door de lijst. Check contacten op naam in en schakel snel weer terug naar de camera voor mensen met een ticket.