FAQ & Best practices
Ticketing
Hoe organiseer ik fysieke voorverkoop?

Hoe kan ik hard copy kaartjes op voorverkoop adressen aanbieden?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk vanaf elke locatie, zolang je maar internet en een computer hebt, in te loggen in Stager en tickets te verkopen of reserveringen te maken. Je kunt users aanmaken in Stager en zelf permissies instellen. Dit maakt het dus mogelijk om voor ieder vvk-adres een aparte gebruiker aan te maken die alleen toegang heeft tot Ticketing - Door Sales en vanaf de eigen locatie tickets kan verkopen of reserveren.

Heeft het voorverkoopadres geen ticket printer of bonprinter? Geen probleem, er zijn ook andere mogelijkheden. We hebben hier drie opties voor je op een rijtje gezet:

Ticket Sales via Stager

Dé beste manier om je boekhouder (en jezelf) happy te houden; alles staat direct in Stager met de juiste financiële gegevens en je bent altijd up-to-date over hoeveel tickets er (waar en wanneer) zijn verkocht!

Hoe gaat dit in zijn werk?

• Het voorverkoopadres kan inloggen in Stager met de door jou ingestelde username en password.

• Vervolgens kan deze via Ticketing - Door Sales evenementen selecteren en tickets aanslaan.

• Een deurticket rolt uit de printer van het voorverkoopadres of deze mailt het ticket direct naar de ticket koper.

• Via Reports - Sales - Tickets for user draai je een overzicht uit van alle tickets die het voorverkoopadres heeft verkocht.

NOTE: Als de bezoeker dit wenselijk vindt, kunnen verkochte tickets ook direct gemaild worden naar een mailadres. Als een contact geselecteerd wordt in het deurverkoop scherm, dan is er het vinkje 'Email tickets to ...' om tickets te mailen bij verkoop.

Reservations

Het zijn wat meer handelingen, maar je kunt ook je voorverkoop doen door de reserveringsmodule van Stager te gebruiken. Op deze manier kan het voorverkoopadres ook e-tickets uitprinten voor de bezoeker en heb je dus geen ticketprinter nodig. Ook kun je betaalmethode Invoice selecteren, zodat je aan kunt laten geven dat deze tickets per factuur worden verrekend.

Hoe gaat dit in zijn werk?

• Het voorverkoopadres kan inloggen in Stager met de door jou ingestelde username en password.

• Vervolgens kan hij/zij via Ticketing - Door Sales evenementen selecteren en tickets aanslaan.

• Voordat de betaalmethode wordt gekozen en wordt afgerekend zoekt men bij Ticketing - Door Sales het juiste contact via de Select Relation knop. Hierna verschijnt er ook de knop Reserve naast Pin en Cash.

• Als de bezoeker nog niet in Stager staat, dan kan deze persoon toegevoegd worden via de Select Relation knop en vervolgens de + Create a new relation knop. Wanneer je het voorverkoopadres geen toegang wilt geven tot je Contacts, spreek dan met hen af dat ze zichzelf als contact selecteren of maak een contact aan Anonieme voorverkoop.

• Vervolgens klikt de medewerker van het voorverkoopadres op Reserve om de tickets te reserveren.

• Om de reservering in een daadwerkelijke verkoop om te zetten ga je daarna naar Ticketing - Reservations en selecteer je de reservering die net is gedaan en kies de medewerker betaalmethode Invoice om de bestelling af te ronden.

• In dit scherm kan ook een e-ticket gedownload worden om te printen op gewoon A4 papier.

NOTE: Het is natuurlijk een kostbare onderneming om op ieder vvk-adres een (Boca)printer te plaatsen om tickets uit te printen. Je kunt ook bij de VVK-adressen een mooi opgemaakte A4-tjes neerleggen zodat de tickets met een normale printer kunnen worden afgedrukt, en toch mooi eruit zien. Let er wel op dat de bovenbalk van het A4-tje wit blijft, zodat het ticket en de barcode goed zichtbaar blijven.

NOTE: Het is mogelijk om deze gebruikers geen permissie te geven tot het verkopen van gratis of kortingstickets. Dit stel je in door de user enkel permissies te geven voor 'Door Sales (regular tickets)' en niet 'Door Sales (free and membership tickets)'.

NOTE: Wanneer een voorverkoopadres een bonprinter heeft dan kun je ook hiermee tickets printen. Het is wel belangrijk om de print settings van de Chrome browser één keer goed in te stellen. En dan Chrome te reserveren voor het verkopen en printen van tickets via Stager, zodat de printerinstellingen niet steeds aangepast worden. Meer info over de print instellingen voor bonprinters vind je hier in het Helpcentrum.

Voorgeprinte tickets

Heeft je vvk-adres geen printer? Geen probleem! Sla de tickets aan in Ticketing - Door Sales - op naam van het vvk-adres -, print ze uit en leg ze daar neer.

Naderhand natuurlijk wel de niet verkochte tickets terugboeken;) Dat doe je via de Refund optie in Tickets - Ticket Management.

Afrekenen met voorverkoopadres

Iedere week of maand kun je via Reports - Sales - Tickets by user een verkoopoverzicht uitdraaien en zien hoeveel kaartjes voor welke prijs zijn verkocht door de specifieke user (het vvk-adres) en aan de hand hiervan een factuur / betalingsverzoek sturen.

Het vvk-adres kan via Tickets - Door sales - My Sales ook zelf inzien welke verkopen zijn verricht in welke periode.