Stager in een notendop

Uitleg over het alles-in-één systeem. Wat kun je allemaal met Stager?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stager is een alles-in-één systeem dat productieplanning, marketing en ticketing combineert. De tool is altijd online toegankelijk voor het hele team. Je kunt Stager ook alleen voor je ticketverkoop gebruiken.

Hoe werkt Stager?

Stager werkt als volgt: In Settings stel je vooraf in welke instellingen je voor je events gaat gebruiken, zoals soorten tickets, locaties, afzend-adres van de tickets, etc. Vervolgens maak je in de kalender een event aan. Bij dat event geef je aan wanneer het plaatsvindt, op welke locatie, hoeveel tickets je gaat verkopen en voor welke prijs.

Het is raadzaam om Settings eerst door te lopen voordat je Stager gaat gebruiken.

Ticketing

Je start een Stager Ticketing account zelf online en binnen een handomdraai kun je tickets verkopen. We bieden je altijd een eigen ticketshop die je helemaal aan kunt passen in je eigen huisstijl. Deze ticketshop kan je op je eigen website embedden of openen in een nieuw browservenster.

Tijdens het event scan je de tickets aan de deur met de Stager app. Deze app is gratis te downloaden en werkt op mobiele telefoons en scan devices met iOS en Android.

Tickets worden verkocht op naam en gestuurd naar een e-mail adres. Dit betekent dat je na verloop van tijd een lijst hebt met namen (+ mailadressen) van ticket kopers. Dit is de basis van het Stager relatiebeheersysteem.

Klik hier voor meer informatie over Stager ticketing.

Marketing

Alle ticket kopers worden een contact in jouw Stager backstage. Naast ticket kopers kun je het relatiebeheersysteem van Stager ook prima vullen met gegevens van alle medewerkers, vrijwilligers, perscontacten, leveranciers, artiesten, VIP's, buren, bestuursleden en donateurs.

Het is zo een fluitje van een cent om precies de juiste doelgroep te selecteren en te benaderen via online marketing tools, maar je stuurt net zo makkelijk een mailing naar de pers met het Stager mailsysteem.

Naast een relatiebeheersysteem en een mailsysteem krijg je bij Stager ook een publicatie kanalen tot je beschikking, waarmee je de publiciteitsinfo over het event (+ afbeeldingen + video links) direct naar je eigen website en agenda platforms zoals de landelijke VVV website kunt laten publiceren.

Tot slot heeft Stager een integratie met Google Tag Manager (GTM) voor online marketing doeleinden. Via GTM voeg je marketing pixels toe van de bekende platforms.

Klik hier voor meer informatie over de Marketing tools van Stager.

Planning

De basis van Stager is een kalender waarin je events plant. Per event kun je vervolgens de hele productie vastleggen. Dit bestaat uit vier onderdelen

• Via Advancing maak je zelf een formulier waarmee je info uitvraagt bij externe partijen. Als zij de info hebben aangeleverd staat dat automatisch in Stager.

• Met deze info maak je een productie overzicht in het Program tab. Hierin staan de contactpersonen, overzicht van de techniek, afspraken omtrent hospitality, het tijdschema, etc.

• Aan de hand van dit overzicht maak je een Itinerary. Hierin staan alle afspraken die je hebt gemaakt en is een handig overzicht voor de externe partij. Je ziet dit overzicht ook in de Stager app.

• Het Schedule is het draaiboek tijdens het event. Hierin zet je alle activiteiten van de productie. Je filtert dit op persoon, onderwerp, ruimte, programma onderdeel en ziet dit ook in de app terug.

Naast productie planning, kun je met Stager ook je personeel inroosteren. Allereerst maak je diensten aan en daarbij geef je aan of jij het personeel plant, of het personeel zichzelf direct kan inplannen of dat men alleen hun beschikbaarheid kan opgeven. Personeelsleden loggen in via de online omgeving (ook makkelijk via de telefoon) om aan te geven wanneer ze willen werken en om te zien wanneer ze ingeroosterd zijn.

Meer informatie over Event planning met Stager vind je via deze link.

Tot slot

Stager is in de loop der jaren uitgegroeid tot de meest uitgebreide alles-in-één oplossing voor event organisatoren. Je hoeft natuurlijk niet alle functies te gebruiken, maar we zien bij onze gebruikers dat ze meer succes hebben en efficiënter werken naarmate ze consequenter en intensiever Stager gebruiken. Het kan zijn dat door je door de veelheid aan mogelijkheden in het begin een beetje overdonderd bent. Niet getreurd, we hebben een uitgebreid online helpcentrum waarin je kunt leren hoe je Stager het beste gebruikt.