Mailings opmaken

Welke functies heeft de Stager mailer?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Stager stuur je mailings naar één persoon of een groot aantal ontvangers tegelijk. Mail audiences om aankomende events aan te prijzen of een nieuwsbrief te versturen. Hieronder een overzicht van de functionaliteiten van de Stager mailer.

Marketing

Via Marketing - Mailings zie je een overzicht van eerder verstuurde mails en opgeslagen drafts. Door op een draft te klikken kan je deze verder bewerken, verwijderen of versturen. Via + New mailing rechtsboven in beeld maak je een nieuwe mailing aan.

Je komt eerst in het scherm Select a template waar je kiest welk sjabloon je wilt gebruiken. Kies 'Start from scratch' voor een lege mail.

De contacten naar wie je de mail stuurt, voeg je toe via 'Send to'. Ze staan dan automatisch in de BCC. Het Subject is het onderwerp van je mail. Mocht het mailadres nog niet bekend zijn, dan voeg je die direct toe als nieuw contact.

Daaronder, bij 'From' en 'Reply to' kies je welk mailadres voor de ontvanger zichtbaar is en waar de ontvanger naar terug mailt bij het sturen van een reply. Je hebt twee opties: Naam & mailadres van de user waarmee je bent ingelogd of de naam & emailadres die zijn ingesteld onder Settings - Marketing - Email settings.

Components

Je begint de opmaak van een mailing met het kiezen van een theme. Je kan meerdere themes aanmaken onder Setting - Marketing - Email themes

De mailing bouw je op door verschillende blokjes in het werkveld te slepen. Vervolgens vul je per component informatie in.

Free text

• Vrij in te vullen tekst. De gebruikte tekstopmaak methode heet Markdown. Meer informatie hierover kun je vinden via Whatismarkdown.com en Markdown wikipedia.

• Gebruik het poppetje om je relaties met voor-, achternaam of complete naam aan te spreken en maak je mail extra mooi door afbeeldingen toe te voegen of een GIFje.

NOTE: Lees hier hoe je afbeeldingen toevoegt aan de mail.

Guest ticket

• Type de naam van het event waarvoor je gastentickets wilt versturen.

• Vervolgens kies je of je een Invitation link of een Direct ticket link wilt sturen.- Een invitation is een uitnodiging om voor een bepaalde datum gastentickets te claimen. Pas zodra de bezoeker via de knop in de mail de tickets claimt, zijn de tickets te gebruiken. Doet de gebruiker dat niet voor de gestelde Expiry at tijd, dan vervallen de tickets. Als je een direct ticket link stuurt staan de tickets direct op naam van de ontvanger.

• Geef aan hoeveel tickets elke ontvanger krijgt.

• Kies zelf de tekst van de knop om tickets van invites te accepteren of de tickets te downloaden.

NOTE: Gastentickets die verstuurd worden worden gezien als deur tickets. Zorg dus dat je in het event bij tenminste één guest ticket type 'Door' hebt aangevinkt in het event.

Intro

• Intro van een mail met het logo, gecentreerde titel, tekst en een knop.

• De tekst in de knop en de link waar deze naar verwijst zijn zelf in te vullen.

Single en Double column

• Met single en double columns voeg je informatie toe in één of twee kolommen. Je kunt dit zelf helemaal invullen of een event selecteren, zodat event informatie uit het tab Event - Publicity wordt ingeladen.

• De afbeelding die bij Publicity - Main image  in het event is geupload, wordt gebruikt in de mailing.

• Je voegt zelf een andere afbeelding toe door met de knop 'Select image'.

• Wanneer je een event hebt geselecteerd, wordt er automatisch een ticket link toegevoegd met Buy your tickets here. De link verwijst naar de web sales link van het evenement. Je kunt de tekst op de knop zelf aanpassen.

Image

• Voeg een afbeelding toe aan de mail zonder tekst of knoppen.

• Kies een afbeelding vanaf de eigen computer.

• Gebruik de link als de afbeelding al ergens anders publiekelijk is geüpload. Dit is optioneel.

• Kies of je de afbeelding zonder marges (full) wilt toevoegen of met een rand (Paragraph).

Divider

• Een streep om componenten visueel te verdelen.

• Afsluiting van de mail met het logo uit het theme.

Socials

• De logo's van de social media die je hebt gekoppeld in het gebruikte theme. Keuze uit Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Youtube, Spotify en Tiktok.

HTML

• Een vrij vak waarin je zelf HTML codes kan toepassen. Op die manier is er meer vrijheid om de mail vorm te geven buiten de kaders van Stager om. Let wel dat je zelf test hoe de mails getoond worden bij de ontvanger.

Agenda

• Voeg een agenda component toe om in een lijst aankomende shows aan te geven. Je ziet de datum, (sub)titel van het event en de ticket link.

Promo

• Maak direct in de mailer een promo campagne aan en verstuur elke ontvanger een eigen unieke link voor korting.

Sales tracking

Met sales tracking wordt berekend hoeveel omzet de mail heeft gegenereerd. Gemeten wordt of ontvangers van de mail een ticket kopen via een ticket link in de mail voor een of meerdere events. De sales tracking wordt automatisch toegepast als je een single of double column toevoegt en daarin een event selecteert.