FAQ & Best practices
Marketing
Waarom wijkt de data van Google Analytics af van de werkelijke verkopen?
Waarom wijkt de data van Google Analytics af van de werkelijke verkopen?

Over online marketing en conversie tracking

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je hebt je online marketing ingesteld, containers geüpload, e-commerce aangezet en je bent minstens een maand aan het meten. De data die je ziet in e-commerce van Analytics komt niet helemaal overeen met de werkelijke verkopen die zijn gedaan via Stager. Hoe komt dat?

Er zijn twee redenen dat deze gegevens nooit helemaal overeen zullen komen.

1. De ticketkoper gebruikt Ad blockers of privacy plug-ins of de ticketkoper heeft bij bezoek aan je website geen toestemming gegeven om cookies te plaatsen. In dat geval kan er geen tracking plaatsvinden en wordt een aankoop in Analytics niet meegerekend als purchase.

2. De ticketkoper gebruikt meerdere browsers voor één aankoop.
    Een ticketkoper koopt bijvoorbeeld op zijn iPhone een ticket en doet dat met zijn favoriete browser Chrome. Bij het betaalproces wordt altijd uitgebroken naar de betaalomgeving van de bank. Wanneer de betaling is afgerond, opent de telefoon de standaard browser om de ticket koper op de downloadpagina te laten landen. Dit is Safari. Dat betekent dat de cookie die in de Chrome browser is geplaatst niet zichtbaar is in de Safari browser en daarom wordt deze ticketverkoop niet meegerekend als purchase.