Ticketing
Online tickets verkopen
Uitbreken naar de reguliere ticket shop

De fallback om elke bezoeker een werkende shop te bieden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je de Stager ticketshop geïntegreerd hebt in je eigen website, wil je natuurlijk het liefst dat je bezoekers zoveel mogelijk op je eigen website blijven. Toch leiden we in bepaalde gevallen en bezoeker weg van je eigen website, meestal naar jouw ticketshop op het stager.co domein. Dit doen we liever niet, maar soms is het nodig om er voor te zorgen dat elke bezoeker een bestelling (af) kan maken.

Houd er dus rekening mee dat ook als je een ticket shop embed op je eigen website, een gedeelte van je bezoekers zal uitbreken naar de reguliere ticket shop.

Er zijn drie situaties waarbij de bezoeker automatisch door ons van jouw eigen site wordt omgeleid:

Voor de betaalpagina

In veel gevallen wordt nadat de bezoeker een betaalmethode selecteert de betaalpagina geopend in een nieuwe browsertab. Veel banken en creditcardmaatschappijen vereisen dit. Nadat de betaling succesvol is afgerond wordt de pagina waarop de bezoeker haar kaarten kan downloaden ook getoond in deze nieuwe tab. Als de bezoeker deze nieuwe tab vervolgens weg klikt, dan komt hij weer op je website terecht.

Om mobiele gebruikers goed te ondersteunen

Wanneer gedetecteerd wordt dat een bezoeker de ge-embedde ticketshop op een mobiel apparaat bekijkt, wordt hij automatisch omgeleid (uitbreken) naar de Stager ticketshop. Dit doen wij omdat ticketshops die met een iframe geïntegreerd zijn meestal niet goed werken op mobiel. De Stager ticketshop is juist geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Omdat de browser onze cookies blokkeert

Een andere belangrijke reden voor "uitbreken" is dat de browser van de gebruiker onze cookies niet doorgeeft wanneer onze ticketshop ge-embed is in een andere site (zonder cookies kan geen bestelling opgenomen worden). En dat doen browsers steeds vaker: door "3rd party cookies" te blokkeren willen browsers de privacy van gebruikers beter beschermen.