Tickets refunden

Hoe betaal ik tickets terug?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een paar clicks betaal je tickets terug, direct vanuit de backstage of zelf handmatig via de bank. Als je de refund uitvoert via Stager wordt het geld wat wordt teruggestort uit je Adyen account gehaald.

Een refund actie start je op de volgende manieren:

• In Ticket management klik je op Refund all.
    Handig als een event geannuleerd wordt. Wij filteren alle tickets voor je uit die niet door Stager terugbetaald kunnen worden.

• In Ticket management selecteer je de tickets die je wilt refunden en klik je op Actions - Refund.

• Je zoekt een bestelling via Orders, selecteert de tickets die je wilt refunden en klik je op Actions - Refund.
    Handig voor het terugbetalen van een bestelling waarin tickets voor meerdere events zitten.

Bij de volgende stap selecteer je of je de refund Automatically by Stager wilt laten uitvoeren of Manually by me. Je kunt ervoor kiezen de gehele ticket prijs plus service fee terug te betalen of alleen de ticket prijs.

NOTE: Als Stager de refund uitvoert zijn daar kosten aan verbonden. Handmatig refunden is natuurlijk gratis.

Automatically by Stager

Dit zijn refunds waarvoor de opdracht wordt gegeven door een user maar waarbij de werkelijke refund wordt uitgevoerd door Stager op de achtergrond. Klik door naar de volgende pagina voor het overzicht voordat je de tickets gaat terugbetalen:

• Tickets selected for refund: aantal tickets dat je hebt geselecteerd.

• Tickets to refund: het aantal geselecteerde tickets minus het aantal uitgefilterde tickets die niet door Stager terugbetaald kunnen worden.

• Total amount to be refunded incl. / excl. service fee: het totaalbedrag dat wordt terugbetaald.

• Refunds costs incl. VAT: de Stager kosten voor het uitvoeren van de refund. De kosten worden direct van je account afgeschreven en het maandelijks overzicht aan refund kosten vind je terug op het Receipt en in Reports.

• Account balance: het bedrag dat momenteel op je account staat.

• Minimum balance: het minimum saldo wat op je account blijft staan wanneer een je een refund uitvoert.

• Refund request by: degene die opdracht geeft tot refund.

• Description: evt toevoegen van info, terug te vinden op de Refunds pagina.

Het is mogelijk om tickets bij het terugbetalen meteen te blocken en dus ongeldig te maken of alleen te refunden. Het bedrag staat binnen uiterlijk drie dagen op de bankrekening van de ticket koper.

NOTE: Voor elk geblockt ticket wordt een nieuw ticket gegenereerd. Als je niet wilt dat nieuwe tickets gekocht kunnen worden, zorg dan dat je ticket verkoop offline is!

Er zijn verschillende redenen waarom tickets uitgefilterd worden. Deze tickets zul je eventueel handmatig moeten terugbetalen. Tickets zijn:

• Gekocht aan de deur

• Geswapt met Ticketswap

• Langer dan 180 dagen geleden gekocht met een creditcard

• Geblokkeerd

• Geïmporteerd

• Al eerder terugbetaald

• Betaald met de vorige payment service provider MSP

NOTE: Mocht een ticket om wat voor reden niet terugbetaald kunnen worden door Stager nadat de opdracht al in werking is gezet, dan laten we dat weten per mail. Je kunt mislukte refunds ook terugvinden op de Refunds pagina.

Manually by me

In sommige gevallen zal het nodig zijn een handmatige refund uit te voeren, bijvoorbeeld in het geval tickets worden uitgefilterd omdat ze niet door Stager konden worden terugbetaald. In de backstage doorloop je vrijwel hetzelfde proces als bij een automatische refund, alleen wordt er geen geld teruggestort op het moment dat je op Refund and block tickets of Refund tickets klikt. Dit zorgt er alleen voor dat de registratie correct is en dat je reports en grafieken in Stager kloppen. Jij maakt zelf het bedrag over van jouw rekening naar de rekening van de ticket koper.

Je kunt uit meerdere Refund methods kiezen om de refund juist te registreren:

• Cash: terugbetaald met contant geld

• Bank transfer: bankoverschrijving

• Card: teruggestort op pinpas

• Invoice: creditfactuur gestuurd

Er worden door Stager geen kosten gerekend voor handmatige refunds.

Refunds

Bij Ticketing - Refunds vind je een overzicht van alle refunds die zijn gedaan, zowel Automatically by Stager als Manually by me. Mislukte refunds vind je hier ook terug met een reden van mislukking. Je wordt daar altijd ook per mail van op de hoogte gesteld. Klik op de status in het blauw door om een overzicht te zien van welke tickets er gerefund zijn.