Events aanmaken

Maak je eerste events aan en creëer overzicht

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stager werkt event-based. Dat betekent dat je eerst een event aanmaakt in de kalender van de Backstage en dat alle aspecten rond het organiseren hier aan gekoppeld zijn.

Kalender

Via Planning - Events kom je bij de Stager kalender. Hier maak je nieuwe events aan en filter je op bestaande events. Klik op de juiste datum in de agenda of kies rechtsboven voor de gele knop '+ Add new' om een nieuw event aan te maken. Ook op het Dashboard (links in de paarse balk) kan je direct een nieuw event aanmaken.

Filter de kalender op day/week/month view bovenin het scherm om het juiste overzicht te hebben voor jezelf. Daarnaast kan je events wel/niet tonen op basis van specifieke locaties/labels/statussen.

Plannen

Zodra een event is aangemaakt verschijnen er meer tabbladen in dat event. Je start bijvoorbeeld met de ticketverkoop, publiciteitsinfo en productieplanning. Deze hebben corresponderende tabbladen in het event zelf. Ook op andere plekken in Stager kan je dit event nu terugvinden en er bijvoorbeeld een gastenlijst voor aanmaken of deurtickets voor verkopen.

Voor de laatste twee opties moet je eerst wel tickets aanmaken in het event. Lees daar meer over.