Google Analytics instellen

Google Analytics voor meer inzicht in je ticket sales

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Kom meer te weten over je publiek, hun gedrag en daadwerkelijke ticketverkoop. Volg de stappen uit dit artikel om een goede koppeling te maken.

Google Analytics account aanmaken

Een Google Analytics account is gratis en binnen een handomdraai aangemaakt. Ga naar de website van Google Analytics. Voer je naam, e-mailadres en een wachtwoord in en neem de vervolgstappen om je account aan te maken.

Voer dan een accountnaam en de URL van je website in. Stel vervolgens je tijdzone en locatie in op Nederland en klik op ‘Create account’. Je maakt hier ook meteen je eerste Property aan, dit is een Google Analytics ID.

Heb je al een account en wil je een nieuw Google Analytics ID aanmaken? Ga dan naar 'Admin', '+ Create Property'.

Voeg het Google Analytics ID toe aan je Google Tag Manager. Lees hier hoe je dat doet.

Betaalomgevingen uitsluiten

Het is belangrijk dat je in je account de betaalprovider uitsluit als bron. Elke ticket koper komt langs een bankomgeving om af te rekenen maar dit is niet de verwijzing die je terug wilt zien in je data. Je wilt zien of een ticket koper van je website komt, of via bijvoorbeeld een Facebook event. Wanneer een betaalprovider niet specifiek wordt uitgesloten, worden conversies onjuist toegewezen, het lijkt dan namelijk alsof ze allemaal via een bankomgeving in je ticket shop terecht zijn gekomen.. Betaalomgevingen toevoegen voor uitsluiting doe je zo:

1. Ga in je Google Analytics naar ‘Beheerder / Admin’.

2. Zorg dat je juiste G4 Property is geselecteerd en ga in de tweede kolom naar ‘Gegevensstreams / Data Streams’ en klik op de bestaande gegevenstream.

3. Klik onderaan de pagina op ‘Taginstellingen instellen / Configure tag settings’ en klik vervolgens op ‘Een lijst met ongewenste verwijzingen maken / List unwanted referrals’.

4. Selecteer ‘Verwijzingsdomein bevat / Referral domain contains’ en voeg de volgende domeinnamen toe:

1. abnamro.nl

2. asnbank.nl

3. betalen.rabobank.nl

4. ideal.bunq.com

5. ideal.ing.nl

6. ideal.knab.nl

7. ideal.regiobank.nl

8. ideal.triodos.nl

9. ideal.vanlanschot.com

10. snsbank.nl

11. sofort.com

Geregeld!