Ticketing
Ticketverkoop instellen
Tickets aanmaken en online zetten

Tickets verkopen via de online ticketshop

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tickets verkopen begint bij het aanmaken van een event in de kalender van de Backstage. Lees hieronder hoe je de tickets per event aanmaakt en verkoopt vanuit de ticketshop.

NOTE: Zorg dat de status van het event (op het Main tabblad) 'Confirmed' is, anders kunnen er geen tickets verkocht worden.

Total number of tickets

Nadat je een event hebt aangemaakt ga je in het event naar het tabblad 'Tickets'. Hier begin je met het aanmaken van een totaal aantal tickets. Dit total number of tickets zijn alle beschikbare barcodes voor dat evenement en wordt voor alle toegang gebruikt (online tickets, deur tickets, gastenlijstplekken, gasten tickets). Vul een totaal in en klik op 'Save' om verder te gaan.

Ticket types toevoegen

Nadat je een totaal aantal tickets hebt aangemaakt, kan je verschillende ticket types toevoegen aan het event. Deze ticket types zijn onderverdeeld in vijf verschillende groepen met hoe de tickets worden gebruikt.

NOTE: Je maakt in de settings eerst verschillende ticket types aan. Daar bepaal je hoe het ticket heet, hoe het ticket gebruikt wordt (use), welke service kosten je rekent aan je bezoekers, etc. Vervolgens kan je deze ticket types toevoegen aan een event.

Met de gele pijl open je de groep met ticket types en kan je nieuwe toevoegen die bestaan in jouw Backstage.

Geef de tickets een prijs en verkoopkanaal

Zodra je een of meerdere ticket types hebt toegevoegd, kan je deze een prijs geven. Sla eerst op met de 'Save' knop onderaan je scherm. De ticketprijs zoals je deze hier invult is exclusief servicekosten. De servicekosten stel je in per ticket type in de settings en worden opgeteld bij het bedrag wat je hier invult. Alle prijzen die je invult zijn inclusief BTW. De ticket koper ziet een splitsing van ticketprijs en servicekosten zowel in de ticketshop als op het ticket.

Bepaal hier ook of je de tickets vanuit de ticketshop (Online) of het Door sales scherm (Door) wilt verkopen. Als je dit uitvinkt, zijn de tickets niet te koop via dat kanaal.

Stel limieten in

Per ticket type en per groep ticket types kan je limieten instellen. Naast de naam van de groep (bv: Regular tickets) zie je een veld waar je een limiet kunt instellen. Dit betreft een maximum aantal voor alle ticket types die in die groep vallen bij elkaar opgeteld. Je gebruikt dit bijvoorbeeld als je een aantal tickets beschikbaar wilt houden om gasten mee uit te nodigen, dus stel je een limiet in op reguliere tickets.

NOTE: Het limiet is nadrukkelijk geen reservering waarbij dat aantal alleen gebruikt kan worden als dat ticket type, het betreft alleen een bovengrens waarna die tickets uitverkocht zijn.

Naast per groep is het ook mogelijk om per ticket type een limiet in te stellen. Dit doe je via de knop 'View details' op de regel van het ticket type.

View en edit details

Per ticket type kan je nog veel meer specifieke verkoopwensen instellen. Dit doe je via de 'View details' knop per ticket type. Je stelt hier een limiet in per ticket type, de start van de verkoop, het aantal tickets wat per keer afgerekend kan worden en nog veel meer. Je hebt deze opties niet nodig om tickets te verkopen en gebruikt dit alleen als je een specifieke wens hebt m.b.t. de ticketverkoop.

Deel de link

Als je ticketverkoop online staat, wil je de ticketlink natuurlijk delen. Rechtsboven in het 'Tickets' tabblad in het event zie je de gele 'Get ticket link' knop. Deel hier:

• Single event link: Een link naar alleen dit event. Alle tickets die online verkocht worden, zijn in één oogopslag te zien.

• Ticket shop link: Alle events van deze ticketshop zijn in een lijst te zien. Klik op het event om de ticket types te zien.

• Membership link: Deze link gebruik je om members eerst te laten inloggen, voordat ze tickets kunnen bestellen.

Daarnaast zie je hier de sales tracker links die automatisch zijn gegenereerd voor dit event via het 'Publicity' tabblad of handmatig. Dit zijn de links die je voor specifieke kanalen gebruikt om bij te houden hoe succesvol deze zijn. Lees meer over sales tracking.