Van Timeline naar Schedule: wat gaat er veranderen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Attentie Awesome plan gebruikers!

We werken aan een update en uitbreiding van Stager’s productieplan functionaliteit. Dit wordt in de komende maanden gefaseerd gereleased. De Program tab is recentelijk aan de Stager backstage toegevoegd, deze vervangt de Production tab. De volgende grote wijziging is het vervangen van de Timeline. Dit gaat in januari 2023 gebeuren. De informatie die nu op de Timeline is ingevoerd wordt overgezet naar het nieuwe Schedule.
De Timeline blijft tot 1 augustus beschikbaar en wordt dan uit Stager verwijderd.

Update vanaf 24 januari ook je mobile app om Schedule te kunnen zien.

Timeline wordt Schedule

Schedule is de plek waar je het draaiboek maakt. Hier voeg je allerlei activities aan toe met een startdatum en tijd, waar het schedule op wordt gesorteerd. Aan activities geef je bepaalde informatie mee, zoals o.a. topics, labels en users waar ook op gefilterd kan worden. Met het schedule willen we een flexibele manier van plannen mogelijk maken, waarbij gebruikers alleen de informatie zien die voor hen relevant is.

Het nieuwe Schedule komt op drie plekken terug:

1. Program item schedule
    Een tijdschema voor een bepaald programma onderdeel. Dit is al te gebruiken op het Program tab.

2. Event schedule
    Een tijdschema voor een event. Alle activities die zijn ingevoerd bij Program items van een event, zijn zichtbaar en aanpasbaar op het Event schedule met het betreffende program item gelinkt.

3. Production schedule
    Een tijdschema per dag. Alle activities die zijn ingevoerd bij Program items van een event en alle activities die zijn ingevoerd bij een Event schedule zijn zichtbaar en aanpasbaar op het Production schedule, met betreffende program items en events gelinkt.

Je kan binnenkort dus op drie plekken je draaiboek bewerken. Je werkt telkens in hetzelfde schedule al is op elke plek de informatie die je ziet net anders. Zo hoef je info maar één keer in te voeren en bekijk je dit in drie verschillende views.

De informatie die je in de huidige Activities invoert op de Timeline is vergelijkbaar met de informatie die je binnenkort op het nieuwe tab in de Activities invoert. Het grote verschil is de manier waarop je de informatie kunt filteren en hoe deze wordt gepresenteerd, namelijk in lijst view in plaats van in een blokkenschema.

Program item schedule

Activities

In het Schedule voeg je de volgende informatie toe aan een Activity

• Start datum en tijd*

• Eind datum en tijd

• Naam*

• Space

• Event**

• Program item***

• Topics

• Users

• Alle backstage gebruikers

• Labels (Wordt later toegevoegd)

• Zelf aan te maken in Settings

• Notes

• Files (Wordt later toegevoegd)

* Verplicht in te vullen
** Kun je toevoegen in het Production schedule

*** Kun je toevoegen in het Production en Event schedule

Dit blijft hetzelfde

• Je maakt activities aan en voegt daar info aan toe.

• Je voegt Users per activity toe. In de mobile app, waar je inlogt met je username, zie je alleen de activities waar je als user aan bent toegevoegd.

• Het schedule blijft inzichtelijk in de Stager mobile app.

Dit verandert

• De view; je kijkt niet langer naar een blokkenschema maar naar een lijst.

• Het is niet langer mogelijk om kleuren toe te voegen aan activities.

• Het wordt wel mogelijk 'Labels' aan te maken met een kleur. Dit zijn tags met een je zelf aanmaakt in de settings en hierop kan ook gefilterd worden.

• Het is niet langer mogelijk om 'Followers' toe te voegen aan een activity.

• De printable timesheets zijn niet langer benaderbaar.

• Het event schedule (nu Timeline) is op drie plekken te bewerken. Je kijkt op elk van die drie plekken naar hetzelfde schedule, gepresenteerd met meer of minder info, of op basis van event of datum.

• Aan de hand van een uitgebreide filter bepaal je welke activities je wel en niet in je draaiboek wilt zien.

• Het is mogelijk kolommen te verstoppen als je deze niet gebruikt.

• Je kunt 'labels' toevoegen.

Wat gebeurt er met de huidige data?

De activities van de Timeline worden overgezet naar activities in het Event schedule. De toegevoegde data blijft behouden, behalve de toegevoegde attachments. Die worden niet meegenomen naar de nieuwe activities.

Al aangemaakte activities van het Program item schedule worden zichtbaar in het Event schedule en Production schedule.

Schedule in mobile app