Itineraries aanmaken en delen

Deel productie info en afspraken met externe partijen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een itinerary gebruik je om productie info te delen met externe partijen, zoals optredende artiesten. Zo weten zij precies waar zij moeten zijn, wie het contactpersoon is en wat het tijdschema is. Je maakt het itinerary aan met één druk op de knop met informatie die al in het Program item staat.

De Program tab

In een event maak je in de Program tab per programmaonderdeel een item aan. Dit is vaak per optredende act. Daarin leg je alle productionele voorbereiding vast. Hier staat het draaiboek in per program item, wie de contactpersonen zijn, welke technische spullen je nodig hebt voor deze productie, etc. De info uit de Program tab is de basis voor het itinerary.

Lees over de Program tab

Itinerary aanmaken

Als je info van het program item wilt gaan delen, kies je rechtsboven in het item voor de gele knop 'Create itinerary'. Je komt in de itinerary builder en moet eerst kiezen welke info je van het program tab wilt meenemen. Dit kan later nog gewijzigd worden.

• Kies eerst of je het schedule wilt meenemen. Dit is het draaiboek per program item.

• Selecteer alle Topics, een eigen selectie of alleen de topics die gebruikt worden voor dit Program item.

De info die in het Program item staat is nu automatisch meegenomen naar de itinerary. Dit geldt niet voor de notes, die komen nooit mee naar het itinerary. Vervolgens bouw je zelf het itinerary op. Je kan dus tekst toevoegen, je kan Topics verwijderen, je voegt nieuwe Topics toe die niet in het Program item staan.

NOTE: Het itinerary wordt samengevoegd met info van het Program item. Aanpassingen op het itinerary hebben geen invloed op het Program item. Andersom wel als je ervoor gekozen hebt om de info van de Program tab te delen naar het itinerary. Als je dan wat aanpast op het Program item, dan wordt dit ook automatisch aangepast op het itinerary. Zo is de externe partij altijd op de hoogte van de laatste info.

Opmaken

Bovenaan het itinerary zijn er twee velden die niet in het Program item bestaan: Header + General. De eerste gebruik je om een afbeelding te uploaden die bovenaan het itinerary staat, zoals het logo van jouw venue. De tweede is een blokje met algemene info die je graag deelt met de externe partij, zonder dat dit productionele afspraken zijn. Hierin zet je bijvoorbeeld een route beschrijving, het parkeerbeleid rond de venue en het wifi wachtwoord.

Publiceren

Als je tevreden bent met de info op het itinerary, dan publiceer je deze met de gele knop rechtsboven. Dit betekent dat er een publieke versie van het itinerary bestaat die je kan gaan delen met een unieke link.

Iedereen met de link kan het itinerary bekijken. Deze is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en vind je ook terug in de Stager app. Klink links in de gele balk op de verschillende Topics om direct naar het juiste topic te gaan op het itinerary. Nieuwe info op de Program tab wordt geüpdatet naar het itinerary.

Het is mogelijk om een gepubliceerd itinerary in te trekken. Daarmee wordt de link ongeldig en is het itinerary niet meer te zien. Mocht je opnieuw willen publiceren, dan wordt de oorspronkelijke link weer geldig, zo is één link altijd gekoppeld aan hetzelfde itinerary. Het is ook mogelijk om een itinerary te verwijderen. Daarmee wordt de link permanent ongeldig. Het is natuurlijk wel mogelijk om een nieuw itinerary aan te maken voor dit Program item. Deze krijgt dan ook een nieuwe unieke link.